keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kesällä syödään kevyesti

Hau-di-hau!

Kesällä leijuu meikäläisen erityisen tarkkaan kirsuun monia iiiiiihania tuoksuja. Mut onkin tänä kesänä nimitetty viralliseksi Grillipartiolaiseksi, erityisen hyvin arvosanoin muunmuassa seuraavissa lajeissa:
  1. Pihvinkääntäjän liikkeiden seuraaminen
  2. Apajille tunkeutujien eliminointi (kunniamaininta erityisesti kissan karkoittamisesta)
  3. Sydäntä riipivä huokailu ruokapöydän vieressä
  4. Ylijäämien hävittäminen
Kyllä, grillipartiolainen on aina valmiina!

Näin kesäaikaan grillauksen yleistyessä joka viikonloppuiseksi traditioksi, olen alkanut kiinnittää kuitenkin huomiota myös solakoiden linjojeni tarkkailuun. Kuulin, että grilliruoka voi lihottaa ja täst´edes taidankin pitäytyä vain kevyessä kesäruuassa. Aamupalalla minulla oli tänään oravaa ja päivällisellä sain (melkein) nautiskella keltasirkkua (linturuokahan on kevyttä!) Ja kuinka kätevää, minun karvainen palvelijani (lue: perheen kissa) kantaa kaikki ateriat kotiovelle, siis takapihan ovelle.

Bon Apétit Ystäväni!

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Valokuvahaaste

Meidät haastoivat mukaan Mauri ja Roope ja muitta mutkitta, tässä meidän valokuva.
1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiosta ja julkaise se
3. Selitä kuva
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama

(Tosin itsekin jouduin hieman soveltamaan sääntöjä, sillä 4. kansio sisälsi kuvia anopin kamerasta, ja samoin 5. kansiossa oli kuvia kummilapsistani, joten otin käyttöön siis 6.kansion)

Kuvassa on siis minkäs muunkaan kuin mäyrän etukäpälän kuva. Kuva on viime syksyltä, kyseessä oli muistaakseni urosmäyrä. Siitä voi jokainen päätellä millaisia aseita se kantaa mukanaan tassuissa. Kynnet ovat kutakuinkin minun peukalonkynteni pituiset ja kovat kuin teräs. Kyllä noilla kelpaa luolia kaivella.

Me voitaisiin haastaa Taika-koiraKulo ja Kaski, Ossi ja Manu, sekä Ronja (mikäli joku jo ei ole haastetta saanut :) )

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pitkästä aikaa!

Viimeisestä kirjoituksesta onkin kulunut aikaa jo reipas kuukausi, hurjaa. On aika rientänyt vaan niin älytöntä kyytiä kesän kynnyksellä. Emäntä aloitti työharjoittelun ja siinä samassa sai innostuksen aloittaa myös pyöräilyn. Mäyräkoirakin on saanut osansa lenkkeilyinnostuksesta ja hihnassa vetämättömyyttä on opeteltu pitkien lenkkien aikana melkoisesti. Nyt voin jo todeta, että ihan kivasti ollaan edistyttykin! :)

Pipsan metsästysvietti on syttynyt kesän myötä valtaisaksi. Enää ei tosiaan päästä lenkeillä supin pesäpaikan ohi ilman meteliä. Harmillista, kun yksi parhaista lenkkimatkoista kulkee juuri sen pesän ohitse, harmittaa kun koiraa ei voi päästää tutkimaan lähemmin. Syksyllä sitten ... hurjaa ... odotan syksyä jo intopiukeena, vaikka ei vielä olla edes kesää päästy kunnolla alkamaan :D

Pipsalla on alkuviikko mennyt  vähän ikävissä merkeissä.. Koiraa vaivaa ikävä ripuli ja tietenkin juuri helleviikon kunniaksi. Pipsa on muutenkin niin huono juomaan ja nyt sitten menettää nesteitä normaalia enemmän. Paastottu on nyt alkuunsa ja riisin keitinlientä olen nakille syöttänyt. Tänään olisi tarkoitus sitten keittää kanaa ja riisiä. Saa nähdä miten tekee kauppansa.. Kävin apteekista ostamassa ripulilääkettäkin, toivotaan että tämä nyt parin päivän sisällä helpottaa. Pipsa on kyllä oma itsensä käytökseltään.. Vähän tietysti väsymystä ilmassa, kun ei kunnolla ole saanut syödä. En yhtään tiedä mistä moinen ripuli on voinut saada alkunsa.. Ehkä se on vain joku vatsatauti? Olen kyllä miettinyt, että voisiko kyse olla loisista, mutta ulosteissa ei kyllä näy viitteitä  niistä. Täytyy kyllä madottaa koira heti kun tuo vatsa rauhoittuu.. Madotus oli muutenkin tarkoitus suorittaa tällä viikolla, mutta en sitten ehtinyt.