tiistai 12. kesäkuuta 2012

Pyörätiet valloitettu!

Tänään oli se päivä, kun päätettiin kokeilla Pipsan juoksuttamista pyörän kanssa. Emäntä itse ei kyseiseen turmiontouhuun uskaltautunut, mutta isäntä oli sen verran hullu, että päätti kokeilla! (Isännällä kun tuo tasapaino on suhtkoht hallussa, aiempien harrastusten pohjalta, kaksipyöräisten parissa.) Illansuussa, kun muita koiria ei juuri ollut liikkeellä, suoritettiin lähtölaukaus. Pipsa ja isäntä spurttasivat kotipihasta hippulat vinkuen pyörätielle. Pipsa veti kuin husky konsanaan fleksin päässä, ja isäntä jarrut sauhuten flenksin perässä. Ensimmäisessä lähdössä ei isäntä siis juuri polkemaan joutunut, vaan käytti hyväkseen mäyräkoira-poweria! Muutaman sadan metrin jälkeen emäntäkin lähti mukaan kannustamaan ja antamaan ohjeita/käskyjä ... koiralle siis ;)



Tehtiin 3km lenkki ja hienosti meni! Vähän Pipsalla oli vielä vaikeuksia ymmärtää, ettei nyt mentäisikään totuttuja metsäpolkuja, vaan tarkoitus oli kiitää pyörätietä pitkin. Varsinaisella lenkillä, ei Pipsa vetänyt ollenkaan, vaan kipitti kivasti pyörän edellä fleksin päässä.  Tietysti vähän kokeiltiin vetohommaakin ja kyllähän sekin onnistui, kun emäntä kiritti koiraa, joka kirmasi silmät innosta kiiluen minkä jaloistaan pääsi! Vedättää koiralla ei kyllä uskalla kuin ihan pieniä pätkiä, kunnes sen kroppa alkaa tottua kyseiseen hommaan ja varsinkaan ennenkuin saadaan hommattua kunnolliset valjaat siihen hommaan.

Jokunen aika kyllä menee, ennenkuin emäntä uskaltautuu maantiekiiturin fleksin toiseen päähän, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita. Muutamana päivä viikossa kun harjoitellaan lyhyitä matkoja, niin Pipsa oppii varmasti pian jutun juonen. Mutta kyllä jäi todella hyvä maku suuhun tästä kokeilusta! Ihan huippua :)

2 kommenttia:

  1. Huiii. Kyllä nyt saa isäntä ja Pipsa kyytiä.:) M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  2. Huimaa! :)Mäkin aina välillä mietin, että pitäisi yrittää, mutta sitten hylkään ajatuksen...Alphonsen kanssa ehkä onnistuisikin, mutta en missään nimessä kokeilisi tuon junnun kanssa, siinä kävisi köpelösti hyvin nopeasti. Mutta en uskaltaisi ellei olisi springeriä fillariin, sen kanssa ehkä voisi kokeilla.

    VastaaPoista