lauantai 14. elokuuta 2010

Ikävätä

Viime kirjoituksesta onkin taas vierähtänyt tovi. Arki on sujunut tavalliseen tapaan. Ainoana poikkeuksena oli torstai-perjantai välisenä yönä se, että minä en ollut kotona. Olimme luokan kanssa opintoretkellä pirkanmaalla, erilaisiin soihin tutustumassa. Matkan aikana käytiin muun muassa lakkasuolla, siikanevalla ja ryövärin kuopalla. Varsinkin tuo siikaneva, oli varsin valloittava paikka. En olisi koskaan uskonut, että suota voi olla niiiiiin paljon! 1500 hehtaaria suota kuulostaa jo ajatuksenakin hurjalta, saatika sitten luonnossa. Vau.

Yllä oleva kuva on kuvattu näköalapaikalta. Heikosta laadustaan huolimatta siitä saa hieman käsitystä siitä, minkä kokoinen suoalue oli kyseessä.

Pipsa siis vietti kaksi kokonaista päivää ja yhden yön isännän kanssa kaksin. Kun sitten perjantai-iltana palasin kotiin, oli vastassa onnellinen mäyräkoira, joka ei tiennyt miten päin olisi ollut, enkä voinut olla ihan varma siitäkään, että heiluttiko koira häntää, vai häntä koiraa :D Vauhtia siis riitti! Isäntä ei sen kummemmin koiran kanssa lenkkeillyt ja tuloksen kyllä huomasi heti. Liikaa energiaa purettiin kaikken näköiseen kiellettyyn.. Yöpalaksi syötiin yhdet (melkein kahdet) rintsikat, oma nahkapanta oli tikattu piikkihampailla yms.. Jos pikkuinen mäyräkoira saa aikaan tuollaiset tuhot, miten mahtaakaan käydä sitten aikuisiällä jos lenkit joskus jäävät liian lyhyiksi..? On todellakin pidettävä huolta siitä, että koira saa päivittäiset liikuntansa!

Tänään juostiinkin sitten rannassa senkin edestä, että parina päivänä jäi liikunnat vähän vähemmälle.. Lelupossun perässä juostiin sellaista kyytiä että heikompia jo hirvitti ;) Lisäksi harjoitettiin taas jälleen hengenpelastusta vedestä. Eipä meinannun tulla isäntäväen uimisesta jälleen kerran mitään, kun mäyräkoira ui tämän tästä ympyrää uimarin vieressä. Iltapalaksi syötiin kalaa. Nyt näyttäisikin kyllä sitten uni maistuvan ;)


Kuva viime viikonlopulta. Tässä ollaan niin mäyriksen näköisiä :)


Sikari suussa :)

4 kommenttia:

  1. Se on tosiaan tullut huomattua, että mäyris täytyy väsyttää mieluummin etukäteen, jos tietää, että edessä on tylsä päivä, koska jälkeen päin siihen tarvitaan paljon enemmän työtä, ja pitkästynyttä mäyristä ei ole kiva katsella (ja kuunnella)!
    Kiva, kun Pipsa oli harjoitellut poissa ollessasi ikävissään oikein kunnon hännänheilutustanssin tervetuliaisiksi :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä kieltämättä ihana palata kotiin, kun vastaanotto oli niin lämmin :) Ja tulevaisuudessa todellakin on kiinnitettävä huomiota koiran etukäteis väsyttämiseen, tai sitten on vain motivoitava isäntäkin koirahommiin mukaan.

    VastaaPoista
  3. On se kiva palata aina reissusta, kun tietää, että ainakin joku odottaa siellä todella iloisena :D
    Ja tuo viimeinen kuva on hauska! Meillä neiti "polttelee" ihan samalla tavalla sikaria, aina luut ja kepit pitää kantaa tuolla tavalla eikä niin kuin "oikeat" koirat keskeltä kiinni pitäen, mikähän kumma juttu sekin on :D

    VastaaPoista
  4. Täytyy kyllä todeta, että matkailu on kivaa, mutta kotiin on aina ihana palata. :) Mahtaakohan tuo "polttelu" olla jotain mäyräkoirien egoilua? :D Sillä voidaan selittää kyllä monta asiaa :D

    VastaaPoista