tiistai 3. elokuuta 2010

Rokotukset kunnossa!

Viimeviikolla käytiin hakemassa Pipsalle taas rokotuksia. Lääkärin pöydällä seisoskelu oli tosin koiran mielestä liian tylsää, joten paikallaan ei maltettu pysyä. Lääkärin naamaa olisi ollut ihana nuolla ja käsiä pureskella. Meikäläinen hikoili vieressä ja yritti kaikin mahdollisin tavoin rauhoitella koiraa ja pitää sitä paikallaan. Kaiken lisäksi meidän oma lääkäri oli vielä kesälomalla, joten sijaislääkäri ei edes antanut mitään kivoja nameja Pipsalle rokotuksien ajaksi :/ Loppujen lopuksi keksin itse kyykistyä Pipsan tasolle ja siitäkös tyttö riemastui ja alkoi pusuttaa naamaani ja sillä välin lääkäri ehti piikittää likan kahdesti ;) Kun näin jälkikäteen miettiin, niin kyllähän ne rokotukset hienosti meni, samoin kuin kaikki muukin, ottaen huomioon sen, että Pipsa todella on elohopeaa.. Ainoa asia, johon haluaisin kuitenkin parannusta jo tässä vaiheessa on hampaiden katsominen. Sitä ollaankin nyt rokotuksista asti koitettu harjoitella.. Aina kun koira antaa katsoa hampaita (tai edes koskea suuhunsa) rimpuilematta, kehun sitä kovasti, mutta en kuitenkaan lopeta tutkimuksia siihen vaan pyrin tarkastamaan aina koko suun. Tutkimuksissa olen havainnut, että ylärivin etuhampaista on kaksi tainnut vaihtunua jo pysyviin, sillä ne ovat hyvin lyhyen ja tanakan näköisiä verrattuna vaikkapa alarivin naskaleihin. Alarivinkin etuhampaat heiluvat jo aikas kivasti, joten ehkäpä sinnekin kohta uusia pukkaa :) Luita on pureskeltu kovasti, samoin kongia, joten toivotaan että säästytään huonekalujen pureskelulta. Haluaisin kuulla vähän muidenkin mäykkyjen hampujen vaihdoista, mihin aikaan vaihtuminen alkoi ja mitkä hampaat lähtivät ensimmäisinä? Oliko ongelmia?

Emännällä alkoi taas koulu ja Pipsa joutuu edelleen elelemään päivät yksikseen kotona. Hienosti on kyllä mennyt, ei mitään tuhoja ole tehty, eikä yhtään pissaa eikä kakkaa lattialla kun isäntäväki on palannut kotiin. Ilmeisesti tyttö nukkuu kaiket päivät :)

Kuvaamisessa on ollut taas pienoinen tauko, mutta yritin kuitenkin viikonloppuna saada muutamia otoksia koiruudesta.

Onkohan nämä nyt niitä "kissa ja koira -leikkejä"? :D





Kalastajat.


Uimaharjoituksissa.


Sinne se kala tippui ... eikö kukaan aio sitä noutaa?


Perhana.. Kaikki pitää itse hoitaa.

5 kommenttia:

  1. Jotenkin kivan tunnelmallinen tuo kuva, jossa on koira ja mies laiturilla :)

    Meidän neidin hampaiden vaihtumisesta en paljoa muista, en edes kuinka aikaisin alkoi ja kauanko kesti. Nimittäin muistan vain ne kaksi yläkulmahammasta, jotka eivät irronneet ja ne piti leikata nukutuksessa pois. Kuulemma jonkin verran yleistä mäyräkoirilla. Operaatio ei kuitenkaan ollut paha, parani aika äkkiä niin ettei kannata huolehtia :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs sielläkin on kasvamassa söpöläinen kaveri! En jaksanut keskittyä kaikkiin juttuihin (luen sitten ajan kanssa), mutta kuvat vilkuilin. Niin tuttuja ilmeitä ja eleitä, ihanaa!

    Meillä hampaat lähtivät muistaakseni vaivatta. Jimiltä talteen jäi vain pari hammasta muut "hävisivät" vaan. Jonen suusta saatiin jokunen talteenkin pentukirjan väliin. Yhtään ei vaihtumista avitettu, mutta vetoleikkejä leikittiin ehkä tiuhempaan. Riepuun taisikin jokunen hammas jäädä.

    Mitä hampaiden tarkastukseen tulee meilläkin se on ollut Jonelle hiukan ongelmallista. Asiaa on kuitenkin auttanut hampaiden harjaaminen. Apteekista saatava koirille ja kissoille tarkoitettu tahna näyttää maistuvan niin hyvälle, jotta pieni kiusaus harjan kanssa ei haittaa.

    VastaaPoista
  3. Tänään totesin, että päivän aikana olikin irronnut 3 pientä etuhammasta! Jäljellä enää vain verestävät kolot..

    Sunan: Meillä kulmikset eivät ole vielä antaneet merkkejä irtoamisesta, mutta toivotaan tosiaan, että niistäkin selvitään ilman kummempia operaatioita. Muistatko yhtään mitä hintaluokkaa tuo hampaiden poisto oli?

    Sheriffit: Juu, täällä kasvaa tällainen nakki! :) Seuraile ihmeessä blogia, itselleni kun tämä mäyris on elämäni ensimmäinen.. Joskus kokeneemmilta kaivataan neuvoja! :) Kiitos jo tuosta hampaiden harjaus vinkistä. Ehkäpä me kokeillaan sitäkin konstia, kunhan nuo hampaat on vaihtuneet.. Nyt ne tuntuvat kutiavan niin mahdottoman paljon, että sormia yritetään nakertaa heti kun vähän huulia hipelöidään.

    VastaaPoista
  4. Onpas teillä ihana mäyräkoira!

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Komea poitsu seikkailee teidänkin blogissa! :)

    VastaaPoista