tiistai 17. elokuuta 2010

Unia

Kotirannalta kuvattu uitettu koiran raasu :)



Tänään olisi päivällä saanut salaa kuvattua varmaankin melko mielenkiintoista videota nukkuvasta emännästä ja koirasta. En sitten koiran omista unista tiedä, mutta ainakin minä uneksin jo täydesti alkavasta metsästyskaudesta! :D Olin kettujahdissa Pipsan kanssa ja saaliiksi saatiinkin pikkuinen kettu.. Uni kuitenkin loppui kummallisesti .. kyy puri minua ja loppuajan jahtasikin sitä lapion kanssa, kunnes jouduin sairaalaan umpisuolileikkaukseen, jonka jälkeen en pystynyt kunnolla puhumaan kun koko naama oli puuduksissa nukutuksen jäljiltä.. Heh, voin vaan taas kuvitella minkälaista höpötystä olen saanut aikaan noin tapahtumarikkaan unen aikana. Koira tietenkin kyhnytti kyljessä koko päikkärien ajan ja on myös hyvin mahdollista että koira on nähnyt myös unia. Ehkä myös samaisesta kettujahdista ;) Aluillaan oleva metsästyskausi tulee siis jo uniinkin, niin paljon sitä odotetaan!

Jestas meidän pieni mäyräkoira muuten on mustasukkainen! Itsehän en saa edes koskea Miskaan, kun jo koiran täytyy käydä tökkäämässä minua märällä nenällään.. Saas nähdä tuleeko tästä mustasukkaisuudesta vielä ongelma. Olen koittanut kyllä komentaa Pipsaa kun se alkaa mahtailemaan kissalle, mutta enemmän olen yrittänyt kehua koiraa ja kissaakin kun kuulumiset vaihdetaan ilman kyräilyjä. On kyllä toisinaan huvittava seurata, kuinka koira pitää kissaa selvästi itseään ala-arvoisempana :D Välillä kissaa kohti astellaan topakasti marssiaskelin, häntä tikkusuorana ylhäällä, ryhdikkäästi mahtaillen, istutaan kissan viereen ja liiskataan kissa lattiaan yhdessä tassun painalluksella. Hmm :D

Otettiin tänään temppujen opettelulistalle mukaan muutama uusi käsky. Istuminen, tassunanto ja maahan meno sujuukin jo melkoisen mallikkaasti, joten seuraavaksi operoimme käskyjä pyöri ja kieri. Luoksetulokin vaatii edelleen toistoja, samoin kuin paikalle jääminen. Paikalle jääminen onnistuu jo hienosti oven edessä, eli silloin kun minun pitää päästä ovesta ilman koiraa. Toisinaan paikalle jääminen herpaantuu ruokakupin edessä, mutta ruokaa ei heru ennenkuin koira odottaa nätisti.

lauantai 14. elokuuta 2010

Ikävätä

Viime kirjoituksesta onkin taas vierähtänyt tovi. Arki on sujunut tavalliseen tapaan. Ainoana poikkeuksena oli torstai-perjantai välisenä yönä se, että minä en ollut kotona. Olimme luokan kanssa opintoretkellä pirkanmaalla, erilaisiin soihin tutustumassa. Matkan aikana käytiin muun muassa lakkasuolla, siikanevalla ja ryövärin kuopalla. Varsinkin tuo siikaneva, oli varsin valloittava paikka. En olisi koskaan uskonut, että suota voi olla niiiiiin paljon! 1500 hehtaaria suota kuulostaa jo ajatuksenakin hurjalta, saatika sitten luonnossa. Vau.

Yllä oleva kuva on kuvattu näköalapaikalta. Heikosta laadustaan huolimatta siitä saa hieman käsitystä siitä, minkä kokoinen suoalue oli kyseessä.

Pipsa siis vietti kaksi kokonaista päivää ja yhden yön isännän kanssa kaksin. Kun sitten perjantai-iltana palasin kotiin, oli vastassa onnellinen mäyräkoira, joka ei tiennyt miten päin olisi ollut, enkä voinut olla ihan varma siitäkään, että heiluttiko koira häntää, vai häntä koiraa :D Vauhtia siis riitti! Isäntä ei sen kummemmin koiran kanssa lenkkeillyt ja tuloksen kyllä huomasi heti. Liikaa energiaa purettiin kaikken näköiseen kiellettyyn.. Yöpalaksi syötiin yhdet (melkein kahdet) rintsikat, oma nahkapanta oli tikattu piikkihampailla yms.. Jos pikkuinen mäyräkoira saa aikaan tuollaiset tuhot, miten mahtaakaan käydä sitten aikuisiällä jos lenkit joskus jäävät liian lyhyiksi..? On todellakin pidettävä huolta siitä, että koira saa päivittäiset liikuntansa!

Tänään juostiinkin sitten rannassa senkin edestä, että parina päivänä jäi liikunnat vähän vähemmälle.. Lelupossun perässä juostiin sellaista kyytiä että heikompia jo hirvitti ;) Lisäksi harjoitettiin taas jälleen hengenpelastusta vedestä. Eipä meinannun tulla isäntäväen uimisesta jälleen kerran mitään, kun mäyräkoira ui tämän tästä ympyrää uimarin vieressä. Iltapalaksi syötiin kalaa. Nyt näyttäisikin kyllä sitten uni maistuvan ;)


Kuva viime viikonlopulta. Tässä ollaan niin mäyriksen näköisiä :)


Sikari suussa :)

tiistai 3. elokuuta 2010

Rokotukset kunnossa!

Viimeviikolla käytiin hakemassa Pipsalle taas rokotuksia. Lääkärin pöydällä seisoskelu oli tosin koiran mielestä liian tylsää, joten paikallaan ei maltettu pysyä. Lääkärin naamaa olisi ollut ihana nuolla ja käsiä pureskella. Meikäläinen hikoili vieressä ja yritti kaikin mahdollisin tavoin rauhoitella koiraa ja pitää sitä paikallaan. Kaiken lisäksi meidän oma lääkäri oli vielä kesälomalla, joten sijaislääkäri ei edes antanut mitään kivoja nameja Pipsalle rokotuksien ajaksi :/ Loppujen lopuksi keksin itse kyykistyä Pipsan tasolle ja siitäkös tyttö riemastui ja alkoi pusuttaa naamaani ja sillä välin lääkäri ehti piikittää likan kahdesti ;) Kun näin jälkikäteen miettiin, niin kyllähän ne rokotukset hienosti meni, samoin kuin kaikki muukin, ottaen huomioon sen, että Pipsa todella on elohopeaa.. Ainoa asia, johon haluaisin kuitenkin parannusta jo tässä vaiheessa on hampaiden katsominen. Sitä ollaankin nyt rokotuksista asti koitettu harjoitella.. Aina kun koira antaa katsoa hampaita (tai edes koskea suuhunsa) rimpuilematta, kehun sitä kovasti, mutta en kuitenkaan lopeta tutkimuksia siihen vaan pyrin tarkastamaan aina koko suun. Tutkimuksissa olen havainnut, että ylärivin etuhampaista on kaksi tainnut vaihtunua jo pysyviin, sillä ne ovat hyvin lyhyen ja tanakan näköisiä verrattuna vaikkapa alarivin naskaleihin. Alarivinkin etuhampaat heiluvat jo aikas kivasti, joten ehkäpä sinnekin kohta uusia pukkaa :) Luita on pureskeltu kovasti, samoin kongia, joten toivotaan että säästytään huonekalujen pureskelulta. Haluaisin kuulla vähän muidenkin mäykkyjen hampujen vaihdoista, mihin aikaan vaihtuminen alkoi ja mitkä hampaat lähtivät ensimmäisinä? Oliko ongelmia?

Emännällä alkoi taas koulu ja Pipsa joutuu edelleen elelemään päivät yksikseen kotona. Hienosti on kyllä mennyt, ei mitään tuhoja ole tehty, eikä yhtään pissaa eikä kakkaa lattialla kun isäntäväki on palannut kotiin. Ilmeisesti tyttö nukkuu kaiket päivät :)

Kuvaamisessa on ollut taas pienoinen tauko, mutta yritin kuitenkin viikonloppuna saada muutamia otoksia koiruudesta.

Onkohan nämä nyt niitä "kissa ja koira -leikkejä"? :D





Kalastajat.


Uimaharjoituksissa.


Sinne se kala tippui ... eikö kukaan aio sitä noutaa?


Perhana.. Kaikki pitää itse hoitaa.