maanantai 1. marraskuuta 2010

Lisää vaatteita

Viimeisistä kuulumisista onkin jo vierähtänyt tovi.. Arki on edennyt tavalliseen tapaan, ilmat ovat leutoja ja tiet kuraisia, eikä tietoakaan lumesta.. Emäntä on käynyt ahkerasti peuroja ja kauriita kyttäilemässä, mutta silläkään saralla ei toistaiseksi ole onnistanut. Meidän metsässä  liikkuminen on tällä hetkellä aika hankalaa, monen tekijän takia..
  1. On se hirvijahti, joka vielä ei ole alkanut ja niin ollen rajoittaa vielä meidän liikkumisia, sillä en halua mennä hirvien keskelle säikyttelemään niitä.
  2. Tänä viikoloppuna kun se hirvijahti viimein alkaa, emäntä juokseekin siellä kaikki viikonloput pahimmassa/parhaassa tapauksessa tämän vuoden loppuun asti.
  3. Emännän tehdessä pienpetojen pesien kartoitusta, tuloksien tarkastelun jälkeen liikkumatila kapenee entisestään..
  4. Yksi erittäin hyvä harjoitusmaasto sijaitsee erään vanhan maatilan lähiympäristössä, ainoana miinuksena ... omistaja käyttää runsaasti rotanmyrkkyä tuhoeläinten häätöön.
Kyllä näitä varjopuolia vielä riittää, mutta onneksi tunnelin päässä näkyy hieman valoakin :) Emännän joululoma alkaa jo 26.11. ja loppuu 17.1. pitkän loman aikana ehditään varmasti Pipsankin kanssa touhuta paljon rakkaan harrastuksen parissakin :)

Lumen tuloa odotetaan kyllä jo kuin kuuta nousevaa. Illat muuttuisivat edes hieman valoisammiksi ja kuran määrä vähenisi..  Olisi myös todella mielenkiintoista nähdä, mistä jäljistä Pipsa on kiinnostunut. Supikoirat kyllä kiinnostaa edelleen, mutta lumettomasta maasta ei oikein voi todeta kiinnostusta muiden jälkien osalta (koska niitä peuroja ja kauriitakaan ei ole näkynyt).

Mutta nyt sitten otsikon mukaiseen aiheeseen! Sain eilen illalla innostuksen puuskan ja tein Pipsalle uuden fleecetakin. En sitten tiedä tulenko koskaan tarvitsemaan näin montaa vaatetta tai vaatteita ollenkaan, mutta pistetään sitten kirpparille :) Tein maastoliivistä kaavan ja ompelin kuvioidusta fleeceviltistä takin joka olikin tosi nopea tehdä. Takki on kylläkin väriltään luonnonvalkoinen, mutta pidetään sitä sitten pyhätakkina :D

Tässä muutama kuva tuotoksesta.


7 kommenttia:

  1. Voi miten ihana pyhäjakku ;)
    Mistä tuo kaava olikaan kotoisin, vai osaatko omasta päästä noita tehdä?

    VastaaPoista
  2. Minäkin tein prototyypistä molemmille takit. Raisalle ihan silmämääräisesti katsoin mallia Elmerin takista. Pientä fiksailua ja sitten ovat kunnolliset. Keksin myös sellaisen puseron johon ei tarvii mitään kiinnitystä vaan vatsan alle kankaan sisään ompelen kuminauhan, joka pitää takkia kireellä. Sitä en ole vielä muuten tehnyt kuin aivotyöskentelynä ;) Mutta hieno takki Pipsalla ja ihanan värinen!

    VastaaPoista
  3. Mai: Tuo kaava on siitä vähän aikaa sitten ostamastani maastoliivistä. Olen tässä pähkäillyt, että miten saisin sen nettiin sellaiseen muotoon, että siitä olisi hyötyä muillekin. Ideoita otetaan vastaan :)

    MariaM: Koiran vaatteiden väkertely on yllättävän helppoa ja ihan kivaakin :) Sitten voi ylpeänä sanoa, että nuo vaatteet ovat omatekemiäni, (ja sitten se tärkein kohta: ) paranneltuja versioita kaupan vaatteista ;)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana kolttu;)
    pitäisköhän minunkin kokeilla suostuisko tiitu pitämään jos tekesin takin. On siinä kyllä yks juttu - takki ei mallaa valjaiden kanssa!

    VastaaPoista
  5. Sirpa: Kannattaa ilman muuta kokeilla takkia, jos siltä tuntuu! Ja varsinkin nyt kun on ennustettu, että tulee vuosisadan kylmin talvi :O Itse olen ajatellut, että valjaat voi pukea takin alle, ja tehdä sitten pienen aukon selkään sille kohtaa, josta valjaat kiinnitetään talutushihnaan. Tuossa aiemmin neulomani villapaidan ohjeessa käskettiin jättämään niskaan reikä valjaita varten, mutta koska meillä ei valjaita pääsääntöisesti käytetä, jätin sen tekemättä :)

    Raisa ja Funi: Kiitti, mutta on vaan tosiaan vähän hankalan värinen, olkoon sitten pyhäjakku ;)

    VastaaPoista
  6. On kyllä todella ihana takki! :)
    Meillä valjas-ongelma on hoidettu niin, että vanhoja valjaita käytetään kun ulkona kuljetaan nakupellenä ja vasta tilaamani uudet on asennettu niin että ne menee sitten vaatteiden päälle. Ei tarvi kiristellä ja löysytellä remmejä koko ajan :) Ja tosiaan meillä käytetään aina valjaita...

    VastaaPoista