torstai 21. lokakuuta 2010

6-2=4


Mäyräkoira on jälleen kerran näyttänyt pirullisen puolensa. Tiistaina Pipsa repi aikansa kuluksi isännän puolelle petauspatjaan reiän sillä välin kun emäntä makasi vieressä ottaen pienet päiväunet. Mikä ihme tota koiraa voi vaahtomuovissa viehättää? Jo aiemmin kesällä koira varasteli takapihalla badenbaden tuolin pehmusteen täytteitä ja yritti syödä niitä ja aina kun vaan on vaahtomuovia saatavilla, niin siihen isketään hampaat :/

Vaan ei se hauskuus tähän loppunut! Meillä on nyt muutamana yönä ilmestynyt pissat olkkarin lattialle, itse en niitä ole sinne tehnyt, enkä kyllä lähtisi ihan heti isäntääkään syyttämään, joten ainoa mahdollisuus on koira.. Tiistai-iltana yritinkin sitten olla kaukaa viisas ja torjua yöpissat viemällä koiran vielä takapihalle juuri ennen nukkumaan menoa. Kannoin väsyneen mäyriksen siis pihalle, vesisateeseen (kokeneemmat mäyriksen omistajat lyövät varmasti päätään seinään jo tässä vaiheessa tarinaa) ja vielä keskelle nurmikkoa jossa vielä komennettiin pissaamaan. Jouduin toistamaan kuvion ainakin 5 kertaa, eli mäykky palasi suoraa takaovelle asioitaan tekemättä. Viimeisellä yrityksellä koiran katse oli jo niin surkea, että ajatelin ettei sillä nyt sitten vain yksinkertaisesti ole hätä ja hellyin päästämään sen sitten sisälle. Sitten mentiin makkariin ja itse olin jo vetänyt peiton sivuun ja valmistauduin käymään maate, kun mäyris hyppää sängylle, istahtaa isännän tyynyn viereen ja pissaa keskelle sänkyä ja samalla tuijottaa minua ilmeellä "sitä saa mitä tilaa!" Hehee, voin kertoa että siinä vaiheessa piti muutamaan otteeseen hokea itselle "Think happy thoughts!!"

Mäyris suljettiinkin sitten yöksi pois makkarista. Pari kertaa käytiin yöllä raapimassa ovea, mutta muuten koira kyllä taisi ymmärtää että nyt tuli tehtyä jotai tuhmaa. Aamulla Pipsa tuli sitten tervehtimään todella nolona. Harmillisesti sattui vielä niin, että Pipsa oli ollut iltapalastaan lähtien syömättä ja paastoa jouduttiin jatkamaan vielä aamullakin, sillä meitä odotti hammasleikkaus. Aamulla eläinlääkäri kuitenkin soitti, että leikkaus joudutaan siirtämään iltapäivään erään kiireellisen hoitotoimenpiteen takia. No, meidän paasto siis kesti yhteensä 16 tuntia.

Kun päästiin lääkärille ja saatiin rauhoitusaine tuikattua kankkuun, kesti yllättävän kauan ennenkuin meidän energiapatukka sammui, mutta kun niin tapahtui, päästiin hommiin. Olin kuvitellut, että ien leikataan auki, mutta sen sijaan hammashan vain kaiveltiin ja revittiin pois. Toimenpide onnitui hyvin ja molemmat hampaat saatiin kokonaisina pois. Hintaa kahden yläkulmurin poistolle tuli 71€, joten sekään ei kirpaissut ihan älyttömästi. Kotona Pipsa nukkui vielä 5h leikkausen jälkeen ja itse jo ehdin huolestuakin, että onko nyt kaikki hyvin. Neiti ei juuri edes vaivautunut silmiään raottamaan, vaikka koitin kiinnittää sen huomiota.. Soitin sitten vielä lääkärillekin ja kyselin, että kauanko koiran saa antaa vielä nukkua ja vastaus oli, että jos se ei 6h leikkauksen jälkeen ala heräillä, niin täytyy alkaa nostamaan jaloilleen yms. Lääkäri epäili väsymyksen johtuvan alilämmöstä ja käski lisätä kuumavesipullot koiran täkkien alle.. Tein työtä käskettyä ja koira nukkui siis patterin vieressä kuumavesipullojen keskellä peittokasan alla, mutta ei suostunut liikkumaan.

Loppujen lopuksi koira sitten heräsi 5h uniltaan raejuuston voimalla. Tarjoilin neidin nenän eteen raejuustoa jota neiti hotkikin hyvällä ruokahalulla ja kun purkki oli putsattu, nousi koira vilttien välistä, venytteli ja JUOKSI ruokakupilleen.. Tuollainen ihmeparantuminen pisti taas miettimään, että mahtoiko koko leikkauksen jälkeinen väsymys ollakin osittain taas mäyriksen valtavien näyttelijän lahjojen esittelyä..

No, nyt meillä on sitten taas tuplasti energisempi koira kahta kulmahammasta köyhempänä. Loppu hyvin kaikki hyvin :) Ruoka maistuu tavalliseen tapaan ja puruluiden kimpussa ollaan oltu aamusta asti.

6 kommenttia:

  1. Pipsa on näköjään pistänyt ranttaliksi.

    Olisiko tuossa pissahommassa kyse jostain valtataistelusta tai mielenosoituksesta?

    Ja mikäs mäyräkoiran paremmin herättäisi nukutuksesta kuin hyvä ruokahalu ja täysi ruokakuppi.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin tuhottiin badenbaden pehmustetta ahkerasti kesällä. Meinasin jo itsekin sitä maistaa, kun tuntui niin hyvin käyvän koiralle kaupaksi xD

    Teillä tulikin paljon edullisemmaksi kulmahampaiden poisto, se taitaa olla niin paikkakuntakohtaista :) Hienoa, että operaatiosta selvittiin. Naureskelin kyllä tuolle tarinalle, mikäs muu mäyräkoiraan tehoaisi kuin ruoka xD

    VastaaPoista
  3. Jep, kyllä mäyräkoirasta löytyy mielenosoitusta ja näyttelijää ;/
    Tärkeintä lienee, että palaute tulee heti, ajattelin lähinnä tuota kun ei päässyt yöksi makkariin, osasiko yhdistää enää pissaamiseen.
    Sitä on vaan joskus kerta kaikkiaan niin ällistynyt koiran tempauksista, että jää haavi auki ihmettelemään juuri sen ratkaisevan muutaman sekunnin verran.
    Toivottavasti Pipsa-tyttönen alkaa tajuta, että sinähän se pomo olet. Jaksamista :)

    VastaaPoista
  4. Pipsa on toiminut mäyräkoiramaiseen tyyliin, tuttua täälläkin ;) Ne keksii näköjään mitä ihmeellisimpiä asioita (jotka jo melkein naurattaa jälkikäteen) ja osaavat todellakin yllättää joka kerta :D

    Meidänkin hampaidenpoisto maksoi suunnilleen 70! Ei muuta kuin paranemisia Pipsalle :)

    VastaaPoista
  5. Olli: Juu, pistettiin sitte tosiaan kerralla ranttaliksi. Valtataistelua tai mielenosoitusta, mutta ken tietää kummasta on kyse.. Itselläni on pieni epäilys siitä, että koira kamppailee paikastaan nyt isännän kanssa.. Minä olen meistä se, joka viettää paljon aikaa koiran kanssa, niin koulutustantereella kun muuallakin.. Ja luulisin, että minun ja koiran välillä johtajuus on selvä.. Mutta isäntää koira selvästi uhmaa ja vähän epäilyttää juuri tuo, että kaikki paha tehtiin isännän puolelle sänkyyn.. Mutta tiedä häntä.

    Sunan: Jotain maagista tuossa täytteessä tosiaan tuntuu olevan :D Näemmä on tosiaan paikkakunnasta kiinni, me tosin käytiin kunnallisella, yksityisten hinnat olisivatkin huidelleen yli 100e.. Vatsa noita koiruuksia tuntuu kyllä ohjailevan. :D

    Mai: Kieltämättä mietin itsekin tuota makkarista pois sulkemista näin jälkeen päin vähän harmitellen.. mutta toisaalta toruin kyllä koiraa heti ja nostin samantien ulos makkarista ja laitoin oven kiinni. Mutta mikä on tehty, on tehty.. Ehkäpä ensikerralla osataan toimia tehokkaammin :/ Ja kiitos, kyllä me tästä selvitään, eihän ne kivat asiatkaan tuntuisi enää miltään, jos ei välillä olisi vastoinkäymisiäkin :)

    VastaaPoista
  6. Raisa ja Funi: Joo, tällaita arkea tällä kertaa :D Ja kiitos, täällä voidaan jo normaaliin tapaan.. Energiaa on eilisenkin edestä :D

    VastaaPoista