tiistai 12. lokakuuta 2010

Kettuilua ja palkintoja

Pipsan kanssa käytiin viikko sitten Ruotsinpyhtäällä tutustumassa  kettuihin ja keinoluoliin. Matka oli pitkä, mutta siinähän se meni ajellessa, kun koirakin nukkui tyytyväisenä autoilun ajan. Perille päästyämme meitä oli vastassa Kelmi ja Pipsan sisko Viivi. Näimme ensimmäistä kertaa Pipsan siskon, joka oli aika paljon Pipsaa pienempi, mutta sitäkin vikkelämpi :) Vauhtia riitti ja siskokset painivat pitkin pihaa toisiaan jahdaten, välillä vähän piti rähistäkin, mutta erimielisyydet selvitettiin kuitenkin toistaiseksi ihan hyvin.

Kun päästiin itse asiaan, eli kettuja katsomaan, huomio olikin jossain aivan muualla kun kettuhäkissä :D Painiminen ja paikkojen tutkiminen oli vielä vähän tärkeämpää. Kettua käytiin kurkkimassa varovasti aina välillä, mutta vielä ei oikein sen kummemmin osattu sille mitään sanoa, vaikka Kelmi kävikin vähän näyttämässä mitä ketulle sanotaan :) Pipsa vain ihmetteli, että onpas kaveri sille vihainen :D Sitten käytiin vähän juoksemassa putkissa ja tie uloskin löytyi. Oli siinä uusia asioita yhdelle päivälle paljon ja niitä sulatellaankin nyt muutama kuukausi ja sitten aletaan suunnittelemaan uutta "treeniä". Ihan kivat kokemukset jäi niin emännälle kuin koirallekin. Lapsihan tuo likka vielä on, sehän nyt on selvä, mutta saatiinpahan sinne takaraivoon nyt joku muistikuva näistä hommista :) Oli erityisen kiva tutustua Viivi siskoon ja hienoa nähdä millaista tuo keinoluola touhu on.

Tässä vielä linkki kuviin, joita napsin siskosten painiotteluista. Hieman ovat heikkolaatuisia, mutta ajavat muiston aseman :) Ja pakkohan tännekin on muutama kuva saada, joten tässä yksi, jossa Pipsa nuuskii putkia. Ihmeellisiä hajuja sieltä tuleekin.

Viikonloppuna oltiin myös taas metsässä kävelemässä. Meillä oli Jeppekin mukana, mutta ilma oli ilmeisesti huono, sillä Jeppekään ei saanut yhden yhtä ajoa. Liikuttiin ihan "kylillä", eli tien läheisyydessä ja Pipsan kanssa piti olla aika tarkkana, ettei se lähde tietä pitkin seikkalemaan, joten itse "metsästys" jäi vähän toissijaiseksi tälläkertaa :) Pipsalle reissu ei kuitenkaan ollut ollenkaan turha, matkalta löytyi paljon hevosen kasoja ja lopulta lehmän läjiäkin. Niitä sitten haukottiin minkä ehdittiin :D Kiellot eivät tehonneet ja illalla olikin sitten Pipsalla vähän maha löysällä gourmét -aterioiden jälkeen :D Matkalla törmättiin kyllä taas jälleen erittäin mielenkiintoisiin hajuhin erään ladon nurkilla, osasin ennakoida tilanteen ja olin ottanut likan kiinni jo hyvissä ajoin. Kuljettiin ohi polkua myöden ja metsässä törmättiinkin supien kakkakasaan joka olikin taas jälleen mahdottoman mielenkiintoisen hajuinen! Harmi vaan,  kun päivä alkoi olla pulkassa siltä osin, ettei ehditty enää jäädä jäljittämään supikoiria :) Mutta ehtii sitä sitten toisella kertaa! Nyt meidän päätavoite on se, että Pipsa oppii luottamaan minuun ja siihen että en jätä sitä metsään yksin vaikka se lähtisikin vähän pidemmälle kierrokselle umpimetsään.

Sitten vielä päivän kolmas epistola :) Voittamamme arvontapalkinto oli saapunut tänään postilaatikkoomme! Voi sitä iloa ja riemua kun Pipsan kanssa avattiin pakettia. Palkintoposeerauksista ei meinannut tulla mitään, kun yhdestä pussukasta tuli vastustamaton haju. Paketti sisälsikin hurjasti kaikkea kivaa, vinkulelun ja 3 puruluuta, sekä HAMMASHARJASIILIN! :D Pipsa valitsi ensimmäiseksi uhrikseen savunhajuisen puruluun ja sitä mutustettiinkin sellaisella intohimolla, että ei paremmasta väliä :D Oli aika vaikea saada edes onnistunutta kuvaa, kun asentoa vaihdettiin taukoamatta. Illalla käytiin sitten vinkulelun kimppuun, hauskuutta riittikin kai vallan 15min ajan, kunnes lelu jouduttiinkin takavarikoimaan, kun ensimmäinen kulma oli purtu puhki ja täytteet tursusivat ulos. :/ On se totta, mitä kasvattaja varoitteli, eli että mäyriksille ei juurikaan kannata leluja ostaa, koska mäyriksen päätavoite on saada lelu rikki ja paljon silppua aikaiseksi :D

Kiitos tuhannesti Pinjalle ja emännälle kivasta palkinnosta josta oli ja on paljon iloa pienelle mäyräkoiralle!

Kärsimätön paketin avaaja :)


Ensimmäinen uhri valittu! Ja herkullista on!
Tässä loput palkinnot, jotka jäävät odottamaan vuoroaan.
Vinkulelu 15min käsittelyn jäljeen. Ehkä sen saa vielä korjattua?

3 kommenttia:

  1. Noh, ainakin tästä palkinnosta on otettu ilo irti:)

    VastaaPoista
  2. Pipsallahan on ollut jännittävä päivä tutustuessa kettuun ja tavatessa siskoa :)

    Siellä on saatu lelun kanssa tutunnäköistä jälkeä aikaan. Ostin Pinjalle samaa sarjaa olevan lelun ja sille kävi suunnilleen samallalailla, mutta onneksi riitti iloa hetkeksi ;) Ja hyvä että luu maistui, pistin muutamaa erilaista, jotta löytyy ainakin joku mieluinen :)

    VastaaPoista
  3. Pau: Kyllä, neitokainen nautti täysin siemauksin niin kauan kun sitä kesti :D

    Sunan: Juu, siinä oli kyllä touhua kerrakseen. Unikin maittoi kyllä sen reissun jälkeen! :) Heh, kuten jo Paulle kirjoitinkin, niin lelusta otettiin kyllä kaikki ilo irti välittömästi :D Meidän herkkupepulle maustuvat kyllä varmasti kaikki nuo namit ajan myötä. Ehdoton suosikki oli kyllä se savunhajuinen!

    VastaaPoista