sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Lunta ja vaatteita

Niin se tuli sitten ensilumi tännekin ja meidän neitokaiselle se oli ihan ensimmäinen ensilumi :) Ihmeellistähän se oli, eikä takapihalle oikein uskaltanut astuakaan, ennenkuin emäntä teki jäljet tuohon ihmeelliseen aineeseen. Kun lumen kanssa päästiin paremmalle tuttavuusasteelle, koira olisikin voinut viettää vaikka koko yön ulkona. Sisällä käytiin vain kääntymässä ja hetken päästä jo jonotettiin takaovella ulospääsyä. Lunta oli maassa vain yhden illan ajan, aamulla ei enää ollut jäljellä edes hajua mokomasta aineesta. :) Aamut ovat olleet jo mukavan kohmeisia, ruohikko rapisee kivasti jalkojen alla aamulenkillä. Vielä ei tyttö ole kainostellut ulos lähtöä kylmään ilmaan vedoten, liekö tämä sitten vielä nuoren koiran hölmöyttä ;)




Sain sitten vihdoin ja viimein valmiiksi Pipsan villapaidan kylmien ilmojen varalle! Ei se nyt mikään kovin kaunis ole, mutta toivotaan että ajaa tarvittaessa asiansa. Villapaita on kyllä hieman hassun mallinen, sillä selkäkappaleen reunat vetävät rullalle. En ole kyllä sen kummemmin vielä paitaa prässännyt, mutta epäilen ettei siitäkään ole apua pitkäksi aikaa.. Paita muistuttaa koiran selässä hieman viittaa juurikin noiden rullaantuvien liepeiden takia :D En oikein saanut kunnollisia kuvia paidan ensisovituksesta, mutta tässä nyt muutama todisteeksi siitä, että paita on todella valmis :D

Kylmistä säistä innostuneena hullaannuin ostamaan SäästöKareilta maastokuvioisen kevyt toppaliivin koska se oli ensinnäkin älyttömän suloinen ja toiseksi todella halpa! Kaikki kaupoissa vastaantulleet koiran vaatteet ovat olleen lähes ihmisten vaatteiden hinnoissa, mutta tämä löydös maksoi vähän yli 6 euroa, joten oli pakko korjata talteen. Kaikeksi onneksi se sopi Pipsalle kuin nenä päähän! Saadaan siitä sitten takki selänlämmikkeeksi vaikka metsälle nuotiohetken ajaksi, tai ihan vaan kylmiin syys/talvi-ilmoihin :) Takki on aika yksinkertaisen mallinen, ajattelin että ehkäpä siitä saisi tehtyä kaavan, jos joskus innostuisin tekemään vaikkapa muutaman kappaleen varastoon :)



Maastomakkara :D

5 kommenttia:

  1. Onpas hieno villapaita! Voi kun itsekin saisin aikaiseksi. En vain tahdo uskaltaa alouttaa koska tekeminen aina unohtuu "alkuhuuman" jälkeen ;)

    Takkikin on oikein mainio, pitääpä pitää silmänsä auki jos kerran noinkin edullisesti on mahdollista saada koiralle mukavan näköinen takki! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihan kuin villapaita sointuis Pipsan silmien väriin :)
    Kiva paita siitä tuli. Auttaisiko reunojen käpertymiseen, jos ompelis nurjalle puolelle jonkun pehmeän kankaan, vaikka tuosta mahakappaleen rajasta häntään asti?
    Meillä paidan neulominen jumittui, kun lanka loppui, nyt metsästän samaa väriä, jota ei enää valmisteta. Kaulus puuttuu. Pitää varmaan tyytyä muuhun väriin, tai tehdä raidallinen...
    Kiva maastopuku.

    VastaaPoista
  3. Itsekin hain langat tuota villapaitaa varten ja nyt jännään että uskallanko aloittaa, jos siitä ei tulekaan mitään xD

    Tuo takki on kyllä tosi hieno, täällä ollaan ihan kateellisia :)

    VastaaPoista
  4. Hieno villapaita. Kannattaa todella kokeilla kankaan (esim. fleece) ompelemista selkäkappaleen nurjalle puolelle. Voi estää käpertymisen ja samalla antaa lisälämpöä.

    Maastopuku on ihan huippu. Maastonakille maastopuku :)

    VastaaPoista
  5. Raisa ja Funi: Kuten sanoin, ei se nyt välttämättä mikään upea taidonnäyte ole, mutta kiitos kumminkin! Paita on oikeastaan näyte siitä, että sain kerrankin jonkin neuletyön loppuun. Nimimerkillä: kassillinen parittomia lapasia :D Tuo liivi on muistaakseni Lily&Leevi merkkinen, en tosin ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta merkistä, mutta kerta se on ensimmäinenkin :)

    Mai: Minun lempivärini sattuu olemaan tuo vihreä ja kuinka ollakaan se sointuu kivasti myös Pipsan silmiin ;) Huvittuneena katsoin näin jälkeenpäin tuota kuvaa jossa Pipsa on sylissäni.. Minun paitani on vihreä, Pipan paita on vihreä, verhot taustalla ovat vihreäkuvioiset ... :D Meilläkin meinasi loppua lanka kesken, siksi päädyttiinkin tekemään vain tuollainen lyhyt kaulus.

    Sunan: Tuo villapaita oli loppujen lopuksi tosi nopea tehdä! Selkäkappale vaatii vähän paneutumista, mutta kun vauhtiin pääsee, niin sekin valmistuu ihan mukavaa vauhtia :) Vatsakappale onkin ihan kirppu verrattuna selkäosaan ;) Tuo toppaliivi oli kyllä mahdottoman hyvä löytö! Täytyy katsoa jos lähiseudulta vielä tuollainen löytyisi, voisin vaikka ostaa ja pistää postiin mikäli kiinnostusta löytyy ;)

    Olli: Kiitos vinkistä (kiitos myös Maille), en olisi itse osannut edes ajatella tuollaista :) Ja kyllä, tuo liivi on kyllä humoristisen hyvä löytö :D

    VastaaPoista