Numminasun Jemina

Miina


Rotu: Lyhytkarvainen mäyräkoira
Syntynyt: 11.3.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: musta, punaisin merkein
Kasvattaja: Terhi Lehtonen, Numminasun kennel
Isä: Thilia Thalian Fjoll
Emä: Nätti
sukutaulu

Miina on sympaattinen ja aina iloinen hännänheiluttaja, Pipsan sisapuoli. Miina nauttii metsässä juoksentelusta, juoksukisoita Pipsan kanssa, rapsutuksista ja vetoleikeistä.

Miina tuli talouteemme toisena mäyräkoirana. Ihastuin Pipsan luonteeseen ja ominaisuuksiin, joten hain samansukuista koiraa ja meille otolliseen ajankohtaan olikin vapaana saman isän jälkeläinen. Päätös olikin siis nopeasti tehty. Miina oli meille muuttaessaan jo 11 viikkoa vanha, mutta se ei kotiutumista haitannut.

Miina on luonteeltaan todella erilainen kuin Pipsa. Molemmat tietysti ilmettyjä mäyräkoiria, mutta eri tavoin. Miina on lempeä ja kaikkien kaveri, jonka häntä heiluu valehtelematta aina! Olen todennut, että Miina osaa esittää hieman vajaaälyistä, sillä on huomannut, että pelkällä tiiviillä tuijotuksella ja hännänheilutuksella ansaitsee täysin samat etuudet, kun temppujen tekemiselläkin :D Jääräpäisyyttä ja viekkauttakin siis löytyy! 

Miina periytyy myös vahvoista luolasuvuista. Vahvat näytöt luolaosaamisesta ja innosta on annettu metsästystilanteissa. Miina on osoittanut myös taipumusta ajopuoleen, sillä jäljet kiinnostavat Miinaa erittäin paljon ja koira on arkielämässä kovasti herkkä ilmoittamaan asioista äänellään. 

Näyttelytuloksia ei vielä roppakaupalla ole, mutta yksissä näyttelyissä on pyörähdetty ihan hyvin tuloksin. JUN-EH tuloksella saatiin näyttelytili auki. Kyllä me jossain vaiheessa vielä se ERI vielä metsästetään, ehkä jopa SERTikin ;) Miina on kaunis ja kiltti koira.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti