Tilken Gwen Alarch

Pipsa


Rotu: Lyhytkarvainen mäyräkoira
Syntynyt: 5.4.2010
Sukupuoli: narttu
Väri: punainen, ruskea kirsu
Kasvattaja: Elina Lahtinen, Tilken kennel
Isä: Thilia Thalian Fjoll
Emä: Tilken Catarina Suuri
sukutaulu

Pipsa on keskikokoinen,kipakka nuori mäyrisneiti, jonka suurimmat intohimot ovat metsästys ja valkohomejuusto.  Pipsa nauttii myös peiton alla nukkumisesta, saunomisesta ja auringonotosta.

Pipsa on ensimmäinen oma koirani, jonka kanssa harrastamme metsästystä. Pipsan suku on monipuolinen, mutta painottuu luolakoiriin. Minulla oli hakusessakin luokasukuinen pentu, joten Pipsa olikin vastaus toiveisiin. Taipumuksia on testattu omatoimisesti metsällä ja suvun taipumukset on havaittu pitävän paikkansa tämänkin mäyriksen osalta. Luolastossa Pipsa kulkee hyvin ja on ärhäkkä pienpetojen kanssa. Ajopuuhatkin sujuvat, mutta kuten sukulaisensakin, Pipsa ei toistaiseksi ole juurikaan antanut ääntä jäljelle.

 Verijälkeä on myös kokeiltu hyvin tuloksin, samoin näyttelytoimintaa. Näyttelytouhut jäivät kuitenkin meidän osaltamme todennäköisesti melko vähiin. Tuomari totesi Pipsalla häntämutkan, joka tekee näyttelyissä käymisen turhaksi rahanmenoksi. Mätsäreissä ollaan käyty kerran virallisten näyttelyiden jälkeen ja aiomme osallistua uudestaakin, mikäli  näyttelyinnostus alkaa heräilemään, siellä Pipsa pärjää niin hyvin, kun kauniin mäyräkoiran kuuluukin :)

Pipsa 5vk iässä, kotikennelissään.

Pipsa 7vk, ensimmäinen päivä kotona.