perjantai 18. helmikuuta 2011

Pienen koirakansalaisen mielenilmaus


Pakkaspäivien määrä ja voimakkuus alkaa koetella jo tällaisen hyvinkin kärsivällisen mäyräkoiran pinnaa. Kevätauringossa makoilu toki on vallan .. sanoisinko taivaallista, mutta mieluusti viettäisin aikaa myös metsäpoluilla ihania hajuja haistellen. Arktisessa ulkoilmassa liikkuessani kirsuun tuntuu kasvavan jääpuikko ja takajalkani jäykistyvät pissalle kyykistyessäni, isommasta asiasta puhumattakaan.. Olen kyllä hieman pohdiskellut asioita siihen malliin, että olen tullut sellaiseen lopputulokseen, että minun reaktioni pakkaseen riippuu täysin siitä, mitä emäntä pukee aamulla päälleen. En ymmärrä miksei emäntä voi joka aamu pukea päälleen sitä mahtavan tuoksuista takkia ja heittää selkäänsä pitkää metallista kapistusta (jonka epäilen vahvasti liittyvän pakkasen karkoitukseen). Ajattelematon ihminen! Voisi kyllä kerrankin ajatella mäyräkoiran vointia ja tehdä lenkkeilystä mukavampaa pukeutumalla noihin vetimiin, joiden ansioista ulkoilma lämpenee ja voisin viettää aikaa metsässä vaikka koko päivän.


Tämän tekstin haukkui Pipsa.

6 kommenttia:

  1. Hyviä mielipiteitä sinulla, Pipsa :) Ja tomeran näköinen olit tuota kertoessasi! Uskon että olet hyvä siinä mitä teet, ja emännän tulisi kunnioittaa myös harrastuneisuuttasi useammin, vaikka ihan joka aamu kuten toivoit. Mutta meillä ihmisillä on rajoitteemme, emme ole syntyneet metsästäjiksi samoin kuin sinä. Ja muutamia muitakin seikkoja on liittyen vainuamiseen ja metsässä liikkumiseen. Yritämme silti kovasti pärjätä kintereilläsi. Emäntäsikin :) Terkkkuja hänelle.

    VastaaPoista
  2. Auringossa makoilu on todellakin taivaallista, mutta sohvalla makoilessa jää ne kaikki ihanat luonnon tuoksut ikkunalasin taakse.

    Eihän se auta muu kuin ajatella positiivisesti: kyllä me vielä joskus metsälle päästään!

    VastaaPoista
  3. Hmm Pipsa. Olisikohan kuitenkin niin että ihmisten pakkaskestävyys on vielä huonompi kuin mäyräkoiran?? Ja mitä reppuun tulee niin pääset sinä taas metsälle. Viimeistään ensi syksynä eikä siihen nyt ole niin pitkä aika. Valitettavasti on kesä välissä:) Terveisin Ossi ja M-L

    VastaaPoista
  4. Nyt on kyllä kylmää kyytiä riittänyt aivan tarpeeksi! Metsässä on liikaa lunta ja ne vähäisetkin tehdyt polut lyhyitä, sitten kun astuu harhaan, on korviaan myöten hangessa. Ihminen, siis.

    Yhdemme kannanottoosi, arvoisa Pipsa. Kevät saisi nyt tulla, ja kohisten!

    VastaaPoista
  5. Täälläkin todellakin odotellaan jo kesän lämpöä, mutta näin alkajaisiksi -10 astettakin olisi jo hyvä.
    Kuva on kyllä mahtava! :)

    VastaaPoista
  6. Yritämme Pipsan kanssa hyödyntää kaikki päivän lauhimmat hetket ulkoiluun, mutta valitettavasti kaikkia koiran "metsästystarpeita" emme vain pysty tyydyttämään. Tilannetta helpottaisi, jos emännällä olisi nyt varaa ostaa lumikengät ja päästäisiin ihan oikeastikin metsään.

    Mutta pistetään kaikki yhteistilaukseen leudompia kelejä ja auringonpaistetta ja nopeasti! :)

    VastaaPoista