torstai 3. marraskuuta 2011

Marraskuun alun tunnelmia

"Pipsalla todettiin kokkimaisten bakteerien aiheuttama korvatulehdus. Tämän hoitoon aloitettiin Canofite-tipat, joita laitetaan 3-5 tippaa (kevyt puristus) molempiin korviin 2 kertaa päivässä 1-2 viikon ajan, niin kauan että korvat eivät ole erittäneet 3 pv aikana. Korvat puhdistetaan parin päivän välein hoidon aikana. Koska korvapunkkeja ei voitu sulkea pois (kissakontaktit), sai Pipsa myös näihin tehoavan loislääkkeen. Koiraa ei saa pestä 2 päivään tämän vuoksi."
Jep jep, että sellaista kuuluu meidän marraskuuhun. Ei tässä voi muuta, kun toivoa että pakkaset tulisivat pian, niin korvatulehduksen uusiminen/jatkuminen voitaisiin minimoida. Lääkäri harmitteli, kuinka kaikilla eläimillä on tähän vuodenaikaan paljon kaikenlaisia tulehduksia, johtuen lauhoista ja kosteista ilmoista.

"Potilas" itse ei ole vaivasta moksiskaan, korvien puhdistuksen ja lääkinnän jälkeen saa kiitokseksi hienosta käytöksestä valkohomejuustoa. Lääkinnän kanssa siis tuskin tulee olemaan mitään ongelmaa ;)


3 kommenttia:

  1. Pipsasta on taas niin edustava kuva, että poikakoiraa ihan laulattaa...

    VastaaPoista
  2. Sitä se teettää nämä kosteat ilmat. Jos Pipsaa on helppo lääkitä niin itse laittaisin tippoja ainakin sen kaksi viikkoa.Niin että bakteerit varmasti kuolevat.Hienot kuvat Pipsasta.M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  3. Pallokuva on avan mahdottoman hieno!
    Juu, meidän Tilli-mummon korvia myös hoidettiin koko syksyn. Kesä loppui ja vaivat alkoi...Luppakorvat kun on vielä herkempiä kaikenlaisille tulehduksille ja vielä tää kosteus... Mutt ei se märkä-pimee kurjuus kestää loputtomiin, kyll se oikea talvi tulee:) Ja Joulun jälkeen alkaa jo kevään odotus:)) Terkkuja Pipsalle laumaltamme!

    VastaaPoista