maanantai 14. marraskuuta 2011

Mejä -treenit



Sula maa, eikä lumesta tietoakaan.. Ei olla Pipsan kanssa nyt oikein ehditty harrastaa yhdessä niin paljon haluaisin, kun itse juoksen hirvijahdissa viikonloput. Olen niin kyllästynyt tähän harmauteen ja pimeisiin iltoihin, lumen tulo helpottaisi hirvijahtiakin, samoin Pipsan kanssa harrastamista, näkisi ainakin minkälaisia jälkiä koira seuraa metsällä. Viime viikolla meille tarjoutui mahdollisuus päästä testaamaan verijälkeä tällä viikolla ja kuten arvata saattaa, tänään oli sitten se päivä :)

Maastoon vedettiin avo -luokan tyylinen jälki, jolle koira päästettiin ihan tuoreeltaan, ei siis annettu vanheta 12h. Pipsa teki hienoa työtä, vaikka siitä nyt ei voi mennä täysin takuuseen seurasiko koira minun jälkiäni, vai verijälkeä, no nenäänsä se ainakin käytti. Pari kertaa Pipsa harhaantui riistan jäljelle, mutta kehotuksesta palasi verijäljelle. Pysähtyi hienosti makuille ja osasi jatkaa jäljestystä itse. Kokeilemalla tuli kerrasta selväksi minkälainen liina kannattaa tulevaisuudessa hommata ja muitakin käytännön vinkkejä sain jäljen vetämistä ajatellen.

Meidän opettaja kehotti ilmoittautumaan kokeeseen heti keväällä. Itse en välttämättä ihan tämän kokeilun perusteella vielä ilmoitusta lähetä, mutta koiranpedistä kantautuvasta tyytyväisestä tuhinasta  päätellen olemme löytäneet oikein hyvän harrastuksen kevättä ajatellen! :) Ehkä sitä joskus voisi kokeisiinkin asti lähteä!

1 kommentti:

  1. Mekin innostuttiin kesällä mejästä, se on kyllä oikeasti hauska harrastus ja Pinja tykkäsi siitä tosi paljon, häntä ojossa hyppi mättäillä. Harmi vain, että keskellä kaupunkia asuminen aiheuttaa vähän ongelmia tuon treenaamisen suhteen... Ehkä me joskus törmätään jossakin mejä-kokeissa ;D

    VastaaPoista