tiistai 6. joulukuuta 2011

Jahtia ensilumilla

Viime yönä se sitten satoi, varsinainen ensilumi tännekin! Tietysti siitä otettiin heti ilo irti ja lähdettiin jänisjahtiin. Nakki koiranen pääsi tietysti mukaan, kun pakkastakaan ei juuri ollut. Pipsa seuraili tapansa mukaan innokkaasti jäniksen jälkiä, mutta eipä sieltä suusta ääntä päässyt. Pipsa ajoi yhden metsäjäniksen (tapaisen) pitkäkorvan ylös, mutta tuli aikansa jäljestettyään pois metsästä. Jeppe otti kuitenkin kyseisen jäniksen ajoon vähän ajan päästä ja tunnin ajon jälkeen pupu juoksi tiensä päähän. Päivän saldona oli kaksi pupua. Pipsa teki kyllä hienon jäljestystyön "metsäjäniksen" löytämiseksi ampumisen jälkeen, kun se juoksi vielä muutaman metrin metsän puolelle. Ja se jänöhän tietysti oli mäyriksen jänö ;)

Pipsa kummastelee passimiestä (tai siis -naista)

Käytiin me metsällä myös maanantaina, mutta ilman tulosta. Pipsa kävi tarkastamassa pienen ketunpesänkin, mutta sekin oli valitettavasti tyhjä. Mutta tulipahan ulkoiltua! :)

Mäyris on nyt e-rit-täin vä-sy-nyt!

(Kuvia saaliista löytyy eräpäiväkirjan puolelta)

3 kommenttia:

  1. No väsyyhän mäyris jäniksen jäljillä:) Mieskin oli jänisjahdissa mutta ei itse saanut hollille. Ei siis tule jänispaistia pöytään.Teillä on sentään jänöjussia tiedossa.Nam Terveisiä jänisajurille ja teille kaikille.M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  2. Täällä ei vieläkään ole lunta :( Jäätä (ja sen päällä vettä) sitäkin enemmän.
    Terkkuja jäniskoiralle!

    VastaaPoista