perjantai 25. maaliskuuta 2011

Latautunut tunnelma

Viimeviikon sunnuntaina kävimme Pipsan kanssa harjoittelemassa ladon alla kulkemista. Kohteena oli lato, jonka "alakerta" tyhjennettiin reilu kuukausi sitten. Pienen alku empimisen jälkeen Pipsa sujahti ladon alle ja kolusi ensin helpomman päädyn läpi kotaisin. Välillä koira kävi ylhäällä nuuhkimassa, mutta kehoituksesta palasi lattian alle. Kovasti oli mielenkiintoisia hajuja jäljellä, vaikka jälkiä asutuksesta ei enää ollutkaan. Oli jälleen kerran hieno seurata koiran toimia, varsinkin sillä hetkellä kun se ymmärtää mistä on kyse. Silmissä syttyy tietty palo ja liikkeet muuttuvat sähäköiksi, samalla mäyräkoiran päättäväisyys vahvistuu entisestään. Kun helpompi pääty oli tutkittu, avasimme vielä muutan laudan ahtaammasta päästä ja tarjosimme mahdollisuuden päästä alle. Koira pyöri kuin väkkärä ahtaan allemenoaukon ympärillä ja yritti sovittaa itseään lautojen alle, mutta se ei meinannut millään onnistua. Autoin koiraa hieman kauhomalla heinäsilppua sivuun. Pöyhiessäni heinää lattian alta pöllähti voimakas supin haju, joka sai koiran villiintymään. Pipsa hyppäsi lautojen väliin, kaivoi maata vimmatusti ja samalla survoutui lautojen alle aivan kyljellään. Niin koira kävi tutkimassa ahtaankin päädyn ja tuli samasta ahtaasta aukosta ylös, josta oli aiemmin änkenyt alle. Olin todella tyytyväinen Pipsan toimintaan! :) Koira suorastaan puhkui intoa!

Kuluneen viikon ajan koira onkin ollut normaalia vilkkaampi ja vahtii jokaista liikettäni. Jos satun ottamaan askeleenkin kohti ulko-ovea, on koira kärppänä vieressäni. Lenkeillä kuljetaan vain nenä tiiviisti maassa ja kun päästään kotiin, tuntuu siltä että lenkin aikana koiran virtamäärä on tuplaantunut! Viikon ajan meillä on siis asunut varsinainen sähköjänis. Olen alkanut hieman huolestua jo Miskan puolesta. Painiotteet ovat olleet todella rajuja. Koira hellittää kyllä otteensa käskystä, mutta tässä alkavat emännän hermotkin muistuttaa jo viulun kieliä..

Ilmeisesti latokäynti vaikutti koiraan sytyttämällä taas vietit entistä ehommiksi. Tämä viikonloppu pyhitetäänkin täysin Pipsalle. Olisi mahtavaa, jos sille löytyisi jostain helppo supi, että päästäisiin nyt pienen herättelyn jälkeen pikku hiljaa aloittamaan tosi toimet :)

3 kommenttia:

  1. Kiva, että Pipsa on innostunut harjoittelusta. Meillä Ossi ja mies törmäsivät kettuun toissailtana ja Ossi kuulemma innostui taas kovasti. Muisti että riistaeläimiäkin on olemassa:) Ei vaan fleksin päästä saanut kiinni - eikä muutenkaan tietenkään tappijalka mitään eläintä kiinni juokse. Siilin korkeintaan... Terveisin M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  2. Vau, tosi mukava oli lukea Pipsan seikkailuissa ladon alla. Taitaa olla, että ensi syksynä....tai talvena...

    VastaaPoista
  3. Marja-Leena: Joo, olen kyllä tosi iloinen että kiinnostusta tuntuisi löytyvän :) Vai että on Ossikin päässyt oikein ketun hajuun? Tappijalat ovat kyllä maan päällä liikuttaessa pienoinen miinus :D

    Elina: Oli pakko käydä kokeilemassa suostuisiko Pipsa kulkemaan ladon alla ja yllätys oli erittäin positiivinen :) Pidetään peukkuja seuraavaa kautta ajatellen :)

    VastaaPoista