keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kesällä syödään kevyesti

Hau-di-hau!

Kesällä leijuu meikäläisen erityisen tarkkaan kirsuun monia iiiiiihania tuoksuja. Mut onkin tänä kesänä nimitetty viralliseksi Grillipartiolaiseksi, erityisen hyvin arvosanoin muunmuassa seuraavissa lajeissa:
  1. Pihvinkääntäjän liikkeiden seuraaminen
  2. Apajille tunkeutujien eliminointi (kunniamaininta erityisesti kissan karkoittamisesta)
  3. Sydäntä riipivä huokailu ruokapöydän vieressä
  4. Ylijäämien hävittäminen
Kyllä, grillipartiolainen on aina valmiina!

Näin kesäaikaan grillauksen yleistyessä joka viikonloppuiseksi traditioksi, olen alkanut kiinnittää kuitenkin huomiota myös solakoiden linjojeni tarkkailuun. Kuulin, että grilliruoka voi lihottaa ja täst´edes taidankin pitäytyä vain kevyessä kesäruuassa. Aamupalalla minulla oli tänään oravaa ja päivällisellä sain (melkein) nautiskella keltasirkkua (linturuokahan on kevyttä!) Ja kuinka kätevää, minun karvainen palvelijani (lue: perheen kissa) kantaa kaikki ateriat kotiovelle, siis takapihan ovelle.

Bon Apétit Ystäväni!

6 kommenttia:

  1. Siinäpä onkin värikäs välipala. Kyllä palvelusväki tykkää, kun mäyräkoira hoitaa muonituksen omalta osaltaan?! Grillipäivystäjän rooli vaatii tarkkaavaisuutta, liekö muista koiraroduista tähän tehtävään?

    VastaaPoista
  2. Hienosti on Pipsa hoitanut grillipartioilaisen hommia, suorastaan esimerkillistä toimintaa! :) Aika hyvin on myös neiti kouluttanut kissan toimimaan metsästäjänään ja tuomaan einekset ihan kotiovelle saakka :D

    VastaaPoista
  3. No kylläpä on Pipsa paistin löytänyt. Meillä on tehty tuttavuutta viime viikolla ampiaisen, kuolleen kyyn, sammakon ja punkin kanssa. Ampparin ja sammakon Milo otti suuhun. Molemmat olivat eläviä. Onneks Irti-käskystä tiputti molemmat maahan ja onneks amppari ei pistänyt. Kyy oli kuolleena tiellä, sitä Milo vähän tökki ja lopulta pissas päälle :D Kesän ensimmäinen punkki löytyi kuonon alta, onneksi lähti kokonaan pois. Saas nähdä minkä ötököiden kanssa juhannuksena tehdään kaveruutta.

    VastaaPoista
  4. Aijai sitä perheen kissaa.. Tosin Ossikin on ihan itse saanut saaliikseen oravan jota kovasti ihmettelin. Taisi olla joku hölmö poikanen. Sitten kerran kävelylenkillä nappasi muina koirina tien vierustasta jonkun hömelölinnun. Eipä nuo "metsästäjät" oikein vaistoilleen mitään mahda.

    Päivystä Pipsa ahkerasti grilliä. Taitaa ne ihmisten herkut kuitenkin olla aika hyviä:) Hyvät juhannukset teille kaikille toivottelevat M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  5. Pipsa toimittaa ilmeisesti omia herkkujakin grillattavaksi :D Meillä on viime aikoina säästytty suuremmilta luonnossa aterioinneilta. Yritän kehittää asiaan yhtä ylimääräistä aistia, jotta havaitsisin tarpeeksi ajoissa koiran kiinnostuksen johonkin otukseen. Ei ole vielä kauheasti onnistunut. Kaupunkilaistyttö ja riistaviettinen koira ei aina ole paras mahdollinen yhdistelmä ;D

    VastaaPoista
  6. Oijoi... meillä oli eilen tulla pupujussikkapaisti (Taika ihan vaan hihnassa pyörälenkillä) ja naarasteeri oli 20 cm pääsäs hihnassa olevan koiran kirsusta, sekin.

    Koskapa yliaistinen ja riistaviettinen koiramme on nopsempi kuin emäntänsä ja isäntänsä, se ulkoilee nyt poikasaikaan vain kiinni tai sitten purkaa ojanpenkereen myyriin metsästysviettiään. Onneksi maalla on mahdollisuus tehdä pyörälenkkejäkin...

    VastaaPoista