torstai 7. heinäkuuta 2011

Baywatch









Mikäpä täällä Iso-Roineen aalloissa pulikoidessa, kun rantavahtina toimii kulmakunnan valppain rantavahti. Jos uimarit uivat liian syvälle, antaa vahti äänimerkin, jos hennompi varoitus ei tehoa, otetaan käyttöön kumea ja kuuluva, syvältä rintakehästä kumpuava varoitussignaali. Viimeisenä keinona uidaan hukkuvan eteen, tehdään siinä käännös ja jos uimari ei vielä kerrasta saa otetta turkista, uidaan pelastettavan edessä ympyrää, kunnes joku tarttuu kiinni.

Hmm, tiedä sitten ketä Pipsa oikeasti pystyisi rantaan kiskomaan.. Ehkä vastasyntyneitä? Voisikohan jossain ilmoittautua lapsivesipelastus -kurssille?

7 kommenttia:

  1. Mut ves taitaa olla kylmää ja huh Pipsa kääntyi pois. Vähän niinkuin vanhan laulun sanoissa. Ossi ei taitaisi mennä noinkaan syvälle. Kerran oikeasti uinut kun hyppäsi minua "pelastamaan" kanssa. Osa näistä mäyriäisistä taitaa uida ja osalle vesi taitaa olla aika kauhistus -niin kuin
    meidän Ossille. Tietysti olisi joskus kiva kokeilla sellaisessa rannassa missä voisi vähän kahlailla.. Ihanan kirkas vesi teillä. Toivottavasti ei tule mitään sinileviä. Terveisin vesikammo-Ossi ja M-L

    VastaaPoista
  2. Ajattelin jo kuvien perusteella kommentoida, että onpa Pipsalla ylväs ryhti, ja teksti selitti sitten loput :) Pitäähän virkatehtävissä olla vakuuttava. Ja periksi ei anneta, jos joku yrittää mennä veden varaan... ihan uskomatonta, että mäykky yrittää pelastaa uimareita ;)))

    VastaaPoista
  3. Tekeekö Pipsa oikeasti samaa kuin edim. nöffit, eli ui kiepin ja tarjoaa "housukarvojaan" että tartu kiinni minä pelastan sinut? :D Miten se voi sellaista osata!

    VastaaPoista
  4. Pipsa käy vain ilmoittamassa uimarille, että olisi syytä tulla vedestä pois. Näin ainakin Olli menettelee.

    VastaaPoista
  5. M-L: Kyllä Pipsa ui lähes päivittäin, mutta parin pulahduksen jälkeen se asettuu tiukkaan tarkkailijan asemaan ;) Joo, se taitaa olla joko tai, tuon veden suhteen. Pipsa usein myös siivoaa rantaa, eli ui rantavedessä kiskoen irronneita kaisloja rannalle.

    Mai: Heh, joo kyllä ylväs ryhti kuuluu asiaan virkatehtävissä ;) Joo, mäyris taitaa luullaa (taas kerran) itsestään hieman liikoja tuon vesipelastuksen suhteen ;)

    Alma: Joo, niin juuri Pipsa tekee :D Jos ei ekalla kertaa ota siitä kiinni, niin palaa uimaan kieppiä pelatettavan eteen. En ymmärrä mistä se sellaisen on päähänsä saanut, kai se on jotenkin sisäänrakennettua :D

    Olli: Kyllä, uimareille ilmoitetaan kyllä ettei pitkään vedessä lilluminen ole soveliasta :D

    VastaaPoista
  6. Meidän Funi on myös kova rantavahti, tosin vain rannalta käsin. Joka kerta kun joku menee uimaan, neiti on laiturilla pojottamassa niin kauan että vedessä ei enää ole ketään. Ja tosi tärkeän ja valppaan näköisenä! :D

    VastaaPoista
  7. Ihana ilme tuossa viimeisimmässä kuvassa, oikein tarkkana :)

    VastaaPoista