perjantai 5. elokuuta 2011

Valmiina-paikoillanne-AJA!

Meidän neitokainen antoi viitteitä ajotaipumuksistaan tänään. Äitini oli Pipsan kanssa päivälenkillä ja metsätiellä heidän edellään köpötteli kaksi mäyrää. Äiti ei meinannut tunnistaa ensin elukoita, mutta toisen mäyrän vilkaistessa taakseen, äitikin tunnisti otukset mettisioiksi. Pipsa ei nähnyt mäyriä ollenkaan, mutta jäljelle tullessaan koiraan tuli eloa kuin salaman iskusta ja samassa alkoi haukku. Likka oli kiljahdellut jäljellä kuin vanha tekijä :) Tässä vaiheessa äitini soitti minulle ja puhelu meni tähän tapaan:


-Haloo?
- Puuhpuuhläählääh.. kaksi .. puuh .. mäyrää .. lääh.. poikasta.. juoksee täällä. Läähpuuh. Me juostaan Pipsan kanssa. Lääh. Pipsa ajaa.. Puuhpuuh.
- Täh? Siis ajatte mäyriä?
- Jooh.. puuh ... Pipsa haukkuu ... läähpuuh. En mä tiedä mitä mun pitää tehdä!!
- No kehu koira!!
- Joo.. Läähpuuhpuuh.. kehun kokoajan.
- No hyvä! Odottakaan siellä mä tulen ihan sekunnissa.
- Huhhuuh. No selvä.. Me odotetaan. Pipsa haukku hienosti!

Kävin Pipsan kanssa tutkimassa lähimaaston, mutta mäyrät olivat kadonneet tuhka tuuleen. Epäilen, että ne olivat jossain lähellä, jokin kannon alla, mutta pääsyttiin Pipsan kanssa palaamaan takaisin tielle. Lähellä on kyllä tunnettu mäyrän pesäkin ja alkuviikosta saimme lähettyviltä loukulla urosmäyrän, joten hyvin mahdollista on, että vanha pesäkin on asuttu. En tahtonut ottaa riskiä, että koira painuu mäyrien perässä pesään ilman kokemusta ja ilman luolatutkaa, siihen minä en ole vielä valmis :D Ja maaston nimikin jo enteilee pahaa .. Mäyränkallio. Täällä meilläpäin on paljon riistaan viittaavia paikan nimiä, on mäyränkalliota, mettisianmäkeä, haukkakalliota... You name it.

Täällä ei emäntä meinaa pysyä enää housuissaan, ensikuun alusta voi koiraa päästää jo huoletta irti kun jänistenkin rauhoitusaika päättyy, samoin metsäkauriin.. Mahtavaa päästä koiran kanssa samoilemaan metsään!
*kauhoisa katse* Vielä vajaa kuukausi ja olen vapaa!

5 kommenttia:

  1. No onhan sulla varmaan tutkapanta käytössä jos Pipsa noin hyviä ajotaipumuksia osoittaa? Se on kiva kun se lähtee valkohäntäpeuran perään joka tekee vähän isompaa lenkuraa kuin kauris.. Meillä kävi kaksi kertaa niin, että Ossi pääsi karkuun kun meni fleksi poikki kun rykäs kauriin perään ja toisella kerralla mies piti vähän huolimattomasti kiinni ja sinne meni koira flekseineen.Onneksi silläkin kerralla oli kauris ja Ossi löytyi kaislikkoon juuttuneena meidän lammen rannasta. Kyllä niiden kanssa saa olla tosi tarkkana silloin kun lähtevät ajamaan. Mutta oikeasti onhan se hienoa jos pääsee osoittamaan ajokykyjään.Ossi olisi tooosi kade. Terveisin M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  2. Vau! Pipsahan on melkoinen tekijä jo! Loistava oli myös tuo dialogi, nauratti! :D Meillä ei Alfie koskaan ole näköhavainnosta edes haukkunut, tosin meillä ei ole jänistä kummempaa havaittukaan ;)

    VastaaPoista
  3. M-L: Joo, kyllä meiltä löytyy niin tutkaa kuin gps-laitettakin koiran kaulaan :) Niitä on kertynyt vuosien mittaa jo useita kaappiin. Luolatutka on vielä ostamatta, mutta sekin hommataan kunhan on vaan muutakin asiaa niitä myyvään liikkeeseen. Täällä päin ei kyllä peuroja juurikaan ole ja kauriitkin ovat aika vähissä, en kyllä epäile yhtään etteikö Pipsa lähtisi hirvenkin perään.. Onneksi on kuitenkin sitäkin hommaa tullut harrastettua melkein 15vuotta ja elukoitten kulkureitit alkavat olla tuttuja, kuten maastotkin. Mutta ilman muuta tutkat otetaan käyttöön heti kun siltä alkaa vaikuttaa :)

    Maria: Joo no, en vielä oikein uskalla sanoa onko Pipsa lintu vai kala.. Kiinnostusta on kyllä metsähommien joka lajiin, mutta tulevaisuus näyttää mitä sen kanssa kannattaa alkaa laajemmin harrastamaan :) Ja voi olla, että MÄYRÄkoira tarvitsee syttyäkseen juuri MÄYRÄN ;)

    VastaaPoista
  4. Go Pipsa go! :D Neiti on pannut tuulemaan ;D Millainen tuo luolatutka on/miten eroaa siitä normista 'metsästyskoiratutkasta'? :D

    VastaaPoista
  5. Eve: Joo, Pipsa pistää tuulemaan aina säännöllisin väliajoin :D Jaksaa yllättää positiivisestikin ;) Luolatutka on toimintaperiaatteltaan täysin samanlainen kun "normaali" tutka. Se on vaan suunniteltu toimimaan lyhyemmillä etäisyyksillä, eli se näyttää etäisyydet 10cm tarkkuudella ja sen toiminta säde on noin 60m. Näin lyhykäisyydessään :) Tässä vielä linkki siihen tutkaan joka me aiotaan hommata: http://www.valiokoiravarusteet.fi/verkkokauppa/bellman-luolatutka-p-67.html

    VastaaPoista