perjantai 10. syyskuuta 2010

Kuvailua



"Kauhukseni" yksi päivä huomasin ettei Pipsasta ole vielä tietokoneella kuvia kansiossa, jonka nimi on 5kk. Tähän asti olen muistanut kuvailla kasvavaa koiraa melko usein, mutta jotenkin nyt on ollut aivan täydellinen suvantovaihe sillä saralla. Päätettiin sitten korjata tilanne ja lähdettiin metsään iltalenkille, samalla oli tarkoitus vielä kerätä viimeisiä kuvia herbaarioon, joka on yksi monista koulutehtävistäni. Uskoisin että kaikki tarvittavat kasvit on jo kuvattu, mutta otinpa nyt sitten ainakin varakuvia, mikäli joitakin kasveja vanhoista kuvista on vaikea tunnistaa. Metsässä alkaa pikkuhiljaa näkyä jo ruskanvärit. Punaruskea koira muodostaa kyllä edelleen upean kontrastin sammalia vasten, eikä koira näyttänyt yhtään hullummalta punertavassa varvikossakaan :) Vauhtia neitokaisella oli metsikössä kuitenkin sen verran, että suurin osa kuvista epäonnistui ja koska kamerassa oli kasvikuvausta varten lähiobjektiivi kiinni, oli lähes mahdotonta saada neiti elohopeasta kuvia. Muutama kuva kuitenkin onneksi onnistuikin ja saatiin täytettä 5kk kansioon :)

Yhdestä kuvasta näkyy todella selvästi se, että tytölle on kasvanut (ja kasvaa edelleen) viimeiset poskihampaat! Vähän tuntuu olevan vielä ikenet turvoksissa :D Nyt muuten havaitsin oikeasti sen, että alakulmurit ovat alkaneet heilua kunnolla! Jee, eiköhän niistä kohta päästä eroon :) Hampaat ovat olleet niin hassun näköiset, kun edessä on jo jykevämmät "rautahampaat" ja niiden vastakohtana puolestaan kulmahampaat, jotka ovat aivan onnettomat piikit :D

Kuvauksesta tuli vielä mieleeni.. Olen ajatellut teettää Pipsan elämän ensimmäisestä puolivuotisesta sellaisen ifolor -kuvakirjan.. Onko kellään kokemusta kyseisistä kuvakirjoista? Ajatuksena kuulostaa ainakin tosi hyvältä, mutta mahtaako saada rahalleen hyvän vastineen..? :)


Kuvattava kertoo liiankin selkeästi mielipiteensä poseerauksesta :D Tämä oli yksi niistä harvoista kuvista, joita olin ottanut ennen metsäreissua.


"Ehkä ei haittaa jos vähän tästä maistan.."


Ryhdikäs asento :)

6 kommenttia:

  1. Mäkin olin tekemässä kansioita Pinjan joka kuukaudelle mutten sitten jotenkin kehdannutkaan ja yritin esittää että ei niitä kuvia nyt niin paljon ole ja teinkin joka vuoden ajalle oman kansion :D

    Itse olen tilannut kuvakirjan juuri tuolta ifolorilta, joka oli mielestäni vähän heikko laatuinen, mutta se olikin niistä kaikkein halvin vaihtoehto. Hääkuville käytin sitten muistaakseni Extrafilmiä josta tykkäsin enemmän :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :)) Onko hampaat innonnu hyvin? Meillä juuri yläkulmurit tuotti suurta työtä ja ne jouduttiin lopulta leikkamaan. Tosin minun piti itse olla tiukkana lääkärissä että päästiin poistattamaan ne hampaat. Yksi lääkäreistä oli nimittäin sitä mieltä että ne irtoaa kuukauden sisällä itsestään että ei mitään hätää ja kuitenkin pysyvät kulmurit olivat kasvaneet jo lähes puoliväliin.

    VastaaPoista
  3. Ihania metsäkuvia! Pipsalla on kullä hauska ilme tuossa kuvassa! :)Kannatta tosiaan ahkerasti kuvailla kasvavaa pentua niin voi sitten puolen vuoden päästä ihmetellä, että "oliko se noin pieni!?". :D

    Hauskaa syksyä!

    -Nelli ja Iina

    VastaaPoista
  4. Sunan: Taidankin katsella vähän extrafilmin sivuja, jospa tilaisinkin sitten sieltä kuvakirjan. Täytyy vielä vertailla :) Meille on kertynyt kuvia aika paljon jo tähän mennessä ja varmaankin niistä jo kuva kirjan saa. Varmaankin on myös sitten tulevaisuudessa järkevintä kerätä kuvia vuodenajoittain :)

    Funi: Ikävää, että jouduitte kulmureitten takia leikkaukseen.. Pipsalla irtosi viikonloppuna toinen alakulmahammas ja toinenkin on enää ihan hitusen kiinni. Yläpuoli ei tunnu vielä edes heiluvan, mutta ikenet ovat kovasti kyllä jo turvoksissa. Muut hampaat ovatkin irronneet ihan omalla painnollaan :)

    Nelli: Kiitos. Kyllä tässä jo olen ehtinyt muutamaan kertaan surkutellut, kun naperosta on kasvanut jo niin iso! Mutta onneksi on paljon kuvia jo otettukin :) Hyvää syksyä teillekin!

    VastaaPoista
  5. Olen kasvattaja ja niin olleen hm, puoluellinen...mutta tyttö on mahdottoman söpö silti:)

    Ja mahtava, että sinulla on halua ja taitoa kertoa niin hauskaasti pipsan asioista:)

    VastaaPoista
  6. Kyllä näissä asioissa saakin olla puolueellinen ;) Pipsa on oma kaunottareni ja sen persoonallisuus tekee siitä vielä kaksi kertaa kauniimman.

    Tykkään itse käydä lukemassa muiden mäyriksien omistajien nakkijuttuja ja siitä se kipinä oikeastaan lähtikin kirjoittaa omaa blogia. Ja tosi kiva kun täälläkin käy joku lueskelemassa meidän kuulumisia :)

    VastaaPoista