sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Viimeiset keinot käyttöön

Pipsan kulmahampaista on muodostunut minulle jostain syystä pakkomielle.. Ehkä yksi syy on se, että tyttö ei edelleenkään rakasta hampaiden tarkastusta, joten olen päivittäin kiduttanut koiraa hammastarkastuksilla.. Paljon ollaankin jo edistytty lähtökohdista, mutta mistään mallisuorituksesta ei voi edelleenkään puhua. Niin siis ne kulmurit.. Rautahampaat ovat kasvaneet maitohampaitten eteen ja ovat nyt jo puolet maitohampaiden koosta.. Suositusten mukaan nyt pitäisi jo alkaa suunnittelemaan siis leikkausta.. Elättelen kuitenkin vielä toiveita siitä, että hampaat alkaisivat heilua.. Vieläkään ei kuitenkaan minkäänlaisia heilumisen merkkejä ole havaittavissa :/ Päätin ottaa nyt viimeiset keinot käyttöön hampaiden luomuirroitukseen ja kävin ostamassa eläinkaupasta naudan lonkkaluun, joka tosiaan on niin iso, ettei koiran ole mahdollistakaan saada luuta jyrsittyä poskihampailla, joten on pakko käyttää etukalustoa. Nyt kun mietin, niin olen ollut hölmö kun en ole aiemmin tajunnut ostaa tuollaista luunmöhkälettä.. Toivotaan että luu on ahkerassa käytössä nyt viikonlopun ja tutkitaan maanantaina maitohampaiden heiluvuus, mikäli ne eivät edelleenkään liikahda minnekään, otan yhteyttä eläinlääkäriin ja käydään tutkimassa tilanne.

Luu on tähän mennessä ollut oikea aarre ja sitä on nakerreltukin jo aikamoisella antaumuksella ja niin että rutina vain kuuluu.. Kissan kävellessä ohi, Pipsa nostaa selkäharjaksen pystyyn, mitä se ei normaaliruuan kanssa tee ja todella harvoin edes suurten herkkujen kanssa.. Tämä luu tuntuu olevan oikein varjeltava aarre.. Nyt tietysti toivotaan ettei vatsa mene sekaisin.. Tosin, Pipsa tuntuu olevan varsinainen teräsvatsa :) Ja eihän tuosta köntistä paljon muuta irtoa kun makua :)

Onko kellään tietoa, että mitä yläkulmiksien leikkaus mahtaisi maksaa?

Tässä nakerretaan herkku-mötikkää :)

8 kommenttia:

  1. Meillä jouduttiin leikkaamaan juuri yläkulmahampaat pois, vaikka kuinka yritin koiralle luita syöttää. Tosin ihan noin tehokkaan näköistä luuta meillä ei käytetty, ehkä siksi emme onnistuneet.

    Hampaat leikattiin oululaisessa eläinlääkärissä ja kahden hampaan poisto kaikkine vermeineen maksoi yhteensä muistaakseni aikalailla 110 €. Aika paljonhan se on, mutta oli varautunut vielä kamalampaan laskuun, kun vertaa pienempiin toimenpiteisiin.

    Mutta pidetään peukkuja, että hampaat irtoavat itsestään. Onneksi kuitenkin ainakaan Pinjan toipuminen operaatiosta ei vienyt kovin kauaa :)

    VastaaPoista
  2. Moro,

    älä vieläkään hätäile hampaiden poiston kanssa. Ikää on sen verran vähän neidilla, että ne voivat vielä poistua ihan hyvin luonnollisestikin. Tulkaa käymään kun ehditte, niin katsotaan tilannetta:)

    Tai voit myös kuvata Pipsan suuta edestä ja sivuista(ylähuulet ylös)ja lähettää mulle sähköpostiin. Siitä pystyn sanoa ainakin sen, että onko poistola kiirettä vai ei. Jos on tilaa pysyvien hampaiden kasvaa - ei haita vaikka ne maitokulmarit onkin rinnalla. Joskus muutos tapahtuu ihan nopeasti. Tänään ei heilu yhtään ja huomenna on jo eri tilanne:)
    Luu oli ihan hyvä konsti.

    Meidän Tillilta poistettiin joskus aikoinaan yhden yläkulmureistä, muistaakseni maksoi jotain 70€ paikeella.

    VastaaPoista
  3. Meillä kahden yläkulmurin poisto maksoi n.70€ yhteensä. Sukalla yritettiin vetääja kaikenmaailman luilla mutta edes juuret ei ollu sulanu ku näin ne leikattuna.... Onnea koitokseen!

    VastaaPoista
  4. Sunan: Juu, toivotaan että tuon kaliiberin luusta olisi jotain hyötyä.. Nyt vaan tuntuu siltä, että Pipsa jemmaa herkkuaan mieluummin kun syö.. Säästelee raukka varmaan pahanpäivän varalle :D Hyvä tietää, että toipuminen on nopeaa jos tässä nyt leikkaukseen joudutaan.

    Elina: Omaan silmääni kyllä näyttää siltä, että oikeat kulmurit kyllä mahtuvat kasvamaan ilman suurempia ongelmia, mutta en tietenkään voi kokemattomana varma olla.. Voin tietysti yrittää ottaa kuvan purennasta, mutta en takaa että se onnistuu.. Pipsa on vielä melko nopea liikkeissään, varsinkin kun suuta tutkitaan, ettei kamera välttämättä ehdi mukaan. Voisi olla parempi jos yritettäisiin tulla loppuviikosta kylään. Nakerretaan siihen asti tuota luuta :) Olen vaan niin vainoharhainen, kun kyseessä on oma vauva :) Ja tuntuu että nuo rautahampaat puskee läpi kauheata kyytiä..

    Raisa ja Funi: Kiitos, koitetaan vielä pitää peukkuja että nuo lähtisi heilumaan.. Mutta jos leikkaus on edessä, niin ei sillekään sitten mitään voi.

    Kiitos hintatiedoista! Nyt osaan varautua kustannuksiin mikäli tarvetta leikkaukselle tulee. Epäilisin että meilläpäin tuo operaatio maksaa 100€..

    VastaaPoista
  5. Brutuksen yläkulmurit myös leikattiin pois, kun ne eivät millään suostuneet lähtemään. Ja minulla vähän oli hätä niiden kanssa kun en halunnut uusien hampaiden menevän vinoon näyttelyiden takia ;) Täällä Vantaalla kahden yläkulmurin poisto maksoi 86e, kaikki lääkkeet yms. mukaan lukien. Mutta oikein nätit pysyvät hampaat tuli, ei menny vinoon vaikka kulmurit olivat jo kasvaneet siihen puoleen väliin asti. Ikää tais olla herralla melkein puoli vuotta jos oikein muistan...

    VastaaPoista
  6. Voihan... meillä irtosi kulmis viime tingassa ennen eläinlääkärikäyntiä. Juurikin luomukeinoin.

    Hampitarkastuksista saat supersuosittuja tuokioita, kun sipaiset samalla hampaille kalkkunanmakuista hammastahnaa (Virbac). Suosittelemme Taikan-koiran kanssa:)

    Nykyisin doggie kirmaa perässä ilmi-innoissan, kun näkee kädessäni hammasharjan. Tulee sylkkiin vapaaehtoisesti hoidettavaksi ja niin edelleen...

    Pidän peukkuja, että hammas irtoaa suosiolla.

    VastaaPoista
  7. Meillä kääpiömäykky Milla käytettiin juuri eilen yläkulmahampaiden poistossa, kun uudet olivat kasvaneet vanhoihin verrattuna noin puoleen väliin. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että tulisi purentavikaa... Tampereella operaatio maksoi noin 120 euroa.

    Saimme pois nyhdetyt hampaat pyynnöstä kotiin mukaan muistoksi. Hampaissa sitä juurta kuitenkin oli jäljellä puolitoista senttiä, joten eivät olisikaan tipahtaneet kotikonstein.

    Onnea kulmahampaiden irtoamiselle, tapahtui sitten kotikonstein tai lääkärin toimesta! :)

    VastaaPoista
  8. Taitu-: Meidän Pipsalla on ikää nyt vähän reilu 6kk ja ainoastaan nuo yläkulmurit enää jumissa.. Meillä ei ainakaan vielä ole suunnitelmissa suurta näyttelyuraa, mutta tietysti toivotaan että hampaat kasvavat normaalisti ihan muistakin syistä :) Kiitos sinullekin hintatiedoista! :)

    Pau: Kiitos vinkistä! Täytyy varmaankin nyt kokeilla hammastahnaa, joku muukin on sitä joskus ehdottanut :)

    Maija: Olen lueskellut että monilla koirilla joilta on leikkaamalla kulmurit poistettu, on niissä ollut jäljellä melkein sulamattomat juuret.. Jännä juttu, etteivät nuo yläkulmurit lähde sulamaan samaan aikaan kun muutkin.

    Kiitos sinullekin hintatiedoista leikkauksen suhteen!

    VastaaPoista