sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Pakkanen paukkuu

Taas on reilu viikko vierähtänyt viime kerrasta.. Eipä se lupaus aktiivisemmasta kirjoittelusta ole ainakaan vielä toteutunut, mutta yritetään taas :)

"Ajokoira", kuskin paikalla tietenkin ;)

Viikonloput menee metsästyspuuhissa ja viikot metsällä puuhommissa. Pipsa ei ollut tänä viikonloppuna metsässä mukana ollenkaan kun kovaa pakkasta oli ennustettu molemmille päiville. Lauantai olisi sitten ennusteista huolimatta ollut ihan suotuisa päivä Pipsan ulkoilullekin, mutta se jäi kuitenkin varmuuden vuoksi mummin helmoihin hoitoon. Tänään puolestaan oli jo niin kylmä, että lapsi raukan jalat meinasivat jäätyä jo aamupissalla. Kovasta pakkasesta huolimatta lähdettiin vähäksi aikaa jäniksiä juoksuttamaan Jepen kanssa ja tuottoisa reissu olikin. 2h oltiin metsällä ja saaliiksi saatiin 3 rusakkoa. Kun päästiin kotiin, niin kummasti tuli meidän sohvasaukollekin kylmänsietokykyä kun haistoi kädestäni rusakon hajua :) Näytin pitkäkorvaa Pipsalle ja koira nappasi siitä samantien kiinni niin, että kylkiluut rutisivat poikki. Kiinnostusta jäniksiin koiralla on mahdottomasti ja tietää kyllä mitä niille tehdään kun ne ovat pötköllään.. Vielä kun saadaan kuntoon asiat alkuhajun ja kaadon välistä, niin meitähän ei estä enää mikään ;)

Tänään alkoi sitten Pipsalla myös juoksut, niitä ollaankin jo osattu odottaa. Huomenna tulee Pipsalle ikää 9kk, ei voi kun taas kerran todeta, että nopeasti on aika mennyt! Nyt täytyykin sitten vahtia Pipsan jokaista ulkoiluhetkeä silmäkovana, sillä naapurissa asuu leikkaamaton seropi uros joka varmasti tulee aidastaan läpi tytön hajun perässä.. :/ Innolla odotan .......

Lopuksi vielä kuva viime viikonlopulta. Makkaranpaisto se on yksi päivän kohokohdista ;)

6 kommenttia:

  1. Täällä päin ei ole kyllä paljoa ulkoilemaan päässyt kovien pakkasten takia. Pidetään peukkuja, että tätä säätä ei kestä helmikuuhun asti :D

    Siellähän alkaa kehittyä kunnon metsäpeto :)

    VastaaPoista
  2. Sunan: TOivotaan tosiaan, etteivät samanlaiset pakkaset kestä helmikuulle..

    Heh, juu mamin oma peto ;) Katsotaan nyt miten Pipsa kehittyy henkisellä puolella, niin tiedetään miten ja mitä aletaan treenaamaan sitten oikein tosissaan :)

    VastaaPoista
  3. Pipsa on kunnon jäniskoira! Meillä alkoi kanssa juoksut, pilasivat sopivasti koko loppu peurajahtikauden. Juoksujen jälkeen meillä alkaakin sitten 2 kk mörkökauhukausi,milloin kaikkea pitää pelätä. Viime keväänä käytiin vanhempieni luona kun Nellillä oli juoksut. Annettiin neidin käyskennellä aidatulla pihalla vapaana. Seuraavana aamuna oli vajaan kilometrin päässä asuva mäykkyherra karannut kosioretkelle. Onneksi Nelli ei ollut enää paikan päällä. :D Kyllä ne kaukaa haistavat!

    Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
  4. On taittu lupailla kylmimpää talvea hetkeen, eli tästähän ne pakkaset vasta alkaa ;-) Ainakin viime tammi-helmikuu ei ollut mitään mäyräkoiran lenkkiaikaa pakkasten takia (tosin isänihän sai kokea mäyräkoiran lenkityksen -30 asteessa pakkasta, kun itse olin armeijassa..). Onneksi meidän talven pelastus on hankittu: neulottu villahaalari toppamanttelin alle ja ihka omat töppöset jalkoihin!

    Mut wau mikä kuski teillä on autossa! Voiko enää tärkeämmän näköistä mäykkyä olla... :---)

    Linkitin teidän blogin meidän blogiin, jos sopii? (:

    VastaaPoista
  5. Nelli: Joo, katsotaan mitä Pipsasta nyt sitten kehittyy.. :) Alunperinhän meillä oli tarkoitus hommata luolakoira, mutta koska mäyriksellä tuntuu riittävän rahkeet monipuoliseen harrastamiseen, niin mikseikös se jänisjahtikaverinakin kelpaisi. Luolaa kun ei vielä olla oikein päästy treenailemaan..

    Harmillista tosiaan kun teillä menee sitten loppukausi karanteenissa.. Onneksi peurakausikin on kuitenkin suhteellisen pitkä, juoksut eivät "pilaa" sitten koko kautta, vaikka osuisivatkin sille aika välille.. Pienriistallakin on onneksi pitkä metsästysaika, jos Pipsasta nyt luolakoira kasvaa, niin meillä riittää työaikaa aina huhtikuun loppuun asti :)

    Heh, silloin kun hormoonit hyrräävät, niin ei taida pitkät välimatkatkaan haitata kosiskelijoita :D Onneksi nyt on lunta maassa, niin näkee kuinka on koiratarhaa kosiskelijat kierrelleet :)

    Hyvää joulunodotusta teillekin!

    Wiivi: Olen pitänyt sormia ristissä ja toivonut, etteivät ennustukset vuosisadan kylmimmästä talvesta pitäisi paikkaansa :/ Lenkit on meilläkin lyhennetty minimiin ja aktivointia on pyritty ylläpitämään ylimääräisen energian taltuttamiseksi :)

    Heh, Pipsa on tarkkana kuin porkkana. Koskaan ei tiedä mistä se jänis loikkaa tielle ;)

    Joo, ilmanmuuta saa linkittää! Minäkin lisään teidän omalle listalle. :)

    VastaaPoista
  6. Kuva Pipsasta autonratissa on mainio! Mitäpä mäyräkoirat eivät osaisi tehdä ;)

    VastaaPoista