maanantai 31. tammikuuta 2011

Koulukiireitä

Viime kirjoituksesta onkin vierähtänyt taas tovi, kuten otsikko kertookin emännällä on ollut kovasti touhua kouluhommien kanssa ja siinä sivussa on blogaaminen jäänyt. Arki kulkee kuitenkin muuten samoissa raitessa.

Viikonloput on emännän osalta jahdattu jäniksiä, kun taas mäyris puolestaan on ulkoiluttanut mummulan väkeä ollessaan siellä päivät hoidossa. Pipsa on aikuistunut käytökseltään aivan silmissä, nyt kun juoksun jälkeisistä harmeista on selvitty. Isän ajokoira on hämäläiseen tapaan hieman myöhässä tajunnut, että pikku-Pipsasta on kasvanut aikuinen ja juoksee edelleen innosta inisten nenä kiinni Pipsan pepussa. Meidän nuori aikuinen on ajanut myöhäisen kosiskelijan pois kimpustaan ensin varoittamalla nostaen selkäharjaksen pystyyn, sitten murahtamalla ja huulten nostelulla, kolmannen kerran jo haukahtamalla ja hymyilemällä ja neljäs keino oli sitten jo yhdistelmä kaikeista edellisistä. Kumma kyllä, kosiskelija on jättänyt nykyisin Pipsan ruokakupinkin rauhaan, tyttö saa siis ihan rauhassa syödä kuppinsa tyhjäksi ilman, että ajokoira komentaisi kovaa haukahtamalla Pipsan luovuttamaan kuppinsa sisällön isommalle. Kaipa Jeppe on tuumannut, ettei naisille kannata ryttyillä ;)

Toinen outo huomio käytöksessä on se, että Pipsa on alkanut räyhäämään esimerkiksi hiihtäjille ja potkukelkkailijoille, mutta ainoastaan silloin kun ulkoiluttajana toimii joku muu kun emäntä.. Ihmeellistä.. Olen kyllä antanut ohjeet miten toimia jos koira vaikuttaa siltä, että saattaa alkaa räyhäämään, mutta mikään ei kuulemma tunnu tehoavan, ihmeestä tosiaan on se, että koiran suu pysyy supussa kun minä olen "ohjaksissa". Sama ilmiö pätee hihnassa kiskomiseen.. Pipsa on kyllä pienestä asti ollut kova vetämään, mutta mielestäni olemme saaneet parannusta aikaan siinäkin taidossa. Veto ei ole enää ollenkaan jatkuvaa ja ns. kiihdytystilanteissakin (eli esim. lähtöspurtti kyykkimisen jälkeen) Pipsa tottelee odota käskyä hiljentämällä vauhtia huomattavasti, mutta tämä käytösmalli on käytössä vain silloin kun minä olen hihnan toisessa päässä.. Äitini kanssa koira kuulemma vetää selkä kaarella kuin höyryveturi koko lenkin ajan. Täytyy ilmeisesti alkaa käymään "opetuslenkeillä" kaikkien Pipsan ulkoiluttajien kanssa :D


Loppukevennykseksi piti vielä laittaa kuva Jepestä ja Pipsasta.. Tässä vaiheessa Jeppe ei vielä ollut kiinnostunut Pipsasta suvunjatkamisen merkeissä, vaikka Pipsa ehkä olisikin ollut siihen tuolloin myöntyväinen ;)

2 kommenttia:

  1. Ehkä Pipsa kokee vain sinut johtajaksi ja muut tulevat nokkimisjärjestyksessä sitten vasta Pipsan jälkeen niin sen takia vähän koettelee muita ;) Ehkäpä? :) Ihana kuva Pipsasta ja Jepestä! Toinen oikein keikistelee ;)

    VastaaPoista
  2. Enpä tosiaankaan tiedä onko kyse "johtajuuskiistoista" vai mistä, asiaa yritetään edelleen selvittää :D Juu, Jeppe ja Pipsa ovat kyllä huvittava pariskunta.

    VastaaPoista