keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Potilas Saarinen...

Vaan ei tällä kertaa rypäleitä p.rseessä, kuten tunnetussa kummelisketsissä..

Lääkärin lausunto: 

"Pipsalla todettiin valeraskauteen liittyvä kystamuodostus takimmaisissa nisissä. Ultraäänitutkimuksessa kohtu todettiin normaaliksi, vaikka emätin oli edelleen selvästi turpea. Hoitona aloitetaan Galastop-tipat oheisen reseptin mukaan. Jos koira alkaa valutella eritettä emättimestä tai sen vointi heikkenee, on otettava uudelleen yhteys eläinlääkäriin."

Tällaista sitten tänään! Pipsalla on siis jo muutaman päivän ajan ollut tissit normaalia enemmän turvoksissa ja varsinkin takimmaisten tissien alla on ollut kovat möhkäleet, lisäksi tisut olivat voimakkaasti sinertävät. Yritettiin jo eilen päästä lääkäriin, mutta aikoja ei enää ollut, joten saatiin sitten aika tälle päivälle. Meikäläisellä vähän sydän hyppäsi, kun lääkäri totesi tissien lisäksi koiran hanurinkin olevan vielä sen verran turpea, että tehdään tarkastus märkäkohdun varalta. Kaikki oli kuitenkin olosuhteisiin nähden kunnossa, luojan kiitos!

Tiesin jo entuudestaan, että ensimmäiset juoksut saattavat pistää pakan ihan sekaisin, mutta en silti uskonut että lääkäriin jouduttaisiin.. Ensimmäisten juoksujen hormonimyrskyn takia en heti edes osannut ajatella, että tissien turvotuksesta tarvitsisi lääkäriin mennä, varsinkaan kun koira on ollut käytökseltään ihan normaali, eikä edes aristanut tissejään.. Onneksi kuitenkin mentiin sitten lääkäriin ja ehkäistiin näin ainakin toivottavasti pahemmat seuraukset. Lääkäri myös harkitsi antibioottikuuria, mutta päätti sitten kuitenkin olla määräämättä sitä, sillä ihan väistämätöntä tarvetta sille ei ollut. Nyt sitten seuraillaan tilannetta ja toivotaan että tila menee ohi Galastopilla.


Pipsa on edelleenkin oma ihana itsensä, mitään kummempia sivuvaikutuksia lääkkeellä ei ole vielä ollut, vaikka hormonaalinen lääke onkin. Kerran koira oksensi, mikä on kuulemma lääkkeelle ominainen vaikutus ensimmäisellä lääkintäkerralla. Tosin ... ykääminen saattoi johtua myös siitä, että koira varasti ensimmäistä kertaa elämässään laukustani kaverin koiralle tarkoitetut tuliaisherkut. Onneksi ruokaa nyt ei ollut kun pari kananfilettä, pari kaninkorvaa ja muutama herkkutikku, eikä kaninkorvia ollut ehditty edes syödä.. Määrällisesti kuitenkin ihan mäyriksen kokoiselle koiralle päivän ruoka-annoksen verran.

14 kommenttia:

  1. Pipsa rukka, aikuistuminen ei ole helppoa. Onneksi ei ollut vakavampaa, toivotaan ettei tulekaan.
    (Varastettu herkku maistui varmaan ihanalta :)

    VastaaPoista
  2. Pipsalle tsemppi-pusuja,
    terkuin Bono
    http://bono.juhala.org/

    VastaaPoista
  3. Voivoi, ei se tuo naisistuminen ole helppoa!
    Hyvää talven jatkoa;)

    VastaaPoista
  4. Mai: Ei ole helppoa ei, varsinkin kun on mieleltään vielä ihan lapsi. Toivotaan, että namit maistui niin hyvältä, että ne kannatti ykätä olkkarin matolle :D

    Ansku: Kiitos, tsemppi-pusut tulevat tarpeeseen!

    Sirpa: Ei tunnu olevan niin. Mutta toivotaan, että päästään vaikeuksien kautta voittoon! Ehkäpä seuraavalla kerralla on jo helpommat juoksut :)

    VastaaPoista
  5. Voi Pipsaa! Hankalaa olla neito. Toivottavasti olo kohenee pikaisesti!

    VastaaPoista
  6. Voi Pipsa parkaa, juoksut ovat tylsä juttu kun siitosta ei tapahdu :( Onneksi juoksut ei ole niin usein koirilla! :)

    Ps. Pipsa on erittäin kaunis tapaus! Sivuprofiilikin niin hieno ;)

    VastaaPoista
  7. Maria: Kiitos, olo on jo nyt parempi. Turvotus alkaa laskea.

    Taitu-: Juu, tylsä juttu ovat, varsinkin jos niistä seuraa tällaista.. Onneksi eivät tosiaan ole useammin! Pipsa kiittää kehuista, kyllähän tuohon on oma silmäkin erityisesti mieltynyt. Omaperäisen leiman tekee vielä tuo ruskea kirsu!

    VastaaPoista
  8. Paranemisia ja tsemppiä Pipsalle! Meillekin eka juoksu oli sen verran ongelmallinen että neiti vuosi "vaivaiset" viisi viikkoa putkeen viime tammikuussa. emäntä alkoi olla jo melko huolissaan. Tämän jälkeen huhtikuussa aloitti juoksut uudelleen toisen nartun kanssa yhtä aikaa (tosin juoksi vain 2viikkoa). Sittemmin on juossut vielä kerran syksyllä, tällä kertaa normaalisti! Ja joka kerta ollaan jouduttu perumaan koirakouluhommat tämän takia. Ihana olla nainen.

    VastaaPoista
  9. Raisa ja Funi: Kääk! 0_0 Ei tuommoinenkaan kyllä kivaa ole. Toivotaan että oikea rytmi olisi Funillakin nyt löytynyt! Me jännitetään sitten vielä jonkin aikaa, mitä meillä mahtaa tapahtua. Toivottavasti ei jouduta heti ekaa näyttelyesiintymistä perumaan juoksujen takia..

    VastaaPoista
  10. Nyt oli kesällä yksissä näyttelyissä joku mummu juoksuisen mäyriksensä kanssa kehän laidalla. Muuten se ei olisi haitannut (siis jos se olisi pitänyt koiraansa boxissa) mutta kun se pyöri sen koiransa kanssa meidän teltan liepeillä juuri ennen (nuorten) urosten kehään menoa. Ja vielä kehtasi sanoa että "täällä olisi nyt tyttöä tarjolla!" Onneksi meidän seurueen pojat ei paljoa välittäneet. Teki silti mieli sanoa sille mummalle että et viittis suksia.....

    VastaaPoista
  11. Raisa ja Funi: Tässä taas kerran todistetaan se, ettei nuoriso ole ainoa joka ei osaa käyttäytyä. Vois melkein sanoa, että oli sabotoinnin makua tuossa touhussa. Me varmaan kyllä jätettäisiin näyttelyt toiseen kertaan jos sattuu tuo lisääntymiskausi sille ajalle.

    VastaaPoista
  12. Voi Pipsaa. Ja valeraskauksilla on käsittääkseni taipumus toistua eli koirilla on joku taipumus siihen. Minun yhden kaverin koira oli joka juoksussa valeraskaana. Harvoin sitä jouduttiin muistaakseni lääkitsemään ja se koira eli 17-vuotiaaksi. Terveisin Ossi ja M-L

    VastaaPoista
  13. Voi, Pipsa pikkuinen:(
    Sisaruksilta sain viestiä, että niilläkin on jo juoksut alkaneet tai jo menneet - taitaa olla ilman ongelmia kun kukaan ei maininnut asiasta. Niin toivotaan, että Pipsallakin ensi kerta ne sujuu helpommin:)

    VastaaPoista
  14. M-L: Kyllähän ne valeraskaudet joitakin koiria vaivaavat koko elämän ajan, mutta en lähde kuitenkaan vielä arvailemaan onko meidän kohdallamme kyse vain yksittäisestä tapauksesta vai ei. :) Katsotaan nyt ainakin pari vuotta ennekö hätäillään. Ainoa ongelma noissa valeraskauksissa on, että toistuessaan ne saattavat aiheuttaa nisäkasvaimia.

    Elina: No hyvä jos muut ovat selvinneet ongelmitta :) Ei tämä "valeraskaus", jos siitä voidaan tässä tapauksessa puhua, ollut edes vaikea. Tissien turvotus kun oli ainoa oire, olisi voinut odottaa paljon pahempaakin :)

    VastaaPoista